Зима - час наукових обмінів з колегами та стажувань. Science та Nature: Київ - Рига (наука і практика)

25 листопада 2019, 11:03

Юрмала у січні - це містичне море, самотнє і спокійне, заспокійливо-романтичне. Безлюдний берег, білі береги, мірний шум моря, сумний крики чайок, нескінченні бесіди за гарячим трав’яним чаєм – ось така вона гламурна Юрмала взимку. Балтійське море – неймовірне, сподіваюся побачити цю красу якось влітку...

Рига - затишне й комфортне місто, у центрі компакті вулички, вишукані старовинні будиночки, милі кафе, затишні сувенірні магазини, привітні люди...

«Навіть у зимові канікули із задоволенням працюю, бо наука - це стиль життя. На канікулах є нагода побачитися із закордонними колегами, ми зустрічаємося, щоб обмінятися досвідом та обговорити глобальні напрямки розвитку освіти. За результатами готуємо статті, що згодом переростають у колективні монографії. Так у січні 2019 захоплення наукою та інноваційними дослідженнями привело в унікальний музей медицини, де в одному із залів, представлена унікальна колекція лікарських рослин, я відразу згадала про музей лікарських рослин у нашому рідному НУБіП», - ділиться враженнями від відвідин унікального проекту та наукової зустрічі з колегами в Ризі доцент кафедри журналістики та мовної комунікації Вероніка Чекалюк, - ми давно планували цю подорож і саме у січні 2019 виникла така нагода, щиро вдячна колегам за ексклюзивну екскурсію, знайомство з роботою національного Університету і особливо за екскурсії до лабораторій та музею мореплавства, що називають «серцем Риги».

Рига – місто з особливим шармом, який, звичайно, створює атмосфера моря, що відчувається навіть ароматами у повітрі, та витончені і затишні архітектурні будиночки, які вирізняються стилем в вишуканістю один поміж інших! Після університету, відвідин бібліотеки, була прогулянка зимовою Ригою – це справжня пригода – красива та натхненна, порожня від туристів, бо досить холодно.

 

 

 

Колеги наголосили на прихильному ставленні до України й готовність до співпраці, з моїх розповідей, відео-презентації та фотоальбому про життя в Києві зацікавилися науково-виробничою базою та власне музеями й понад столітньою історією НУБіП. Наш університет варто відвідати кожному, хто приїздить в Україну у 2020 році, а особливо учасникам конференцій НУБіП.

 

Фото з архіву Вероніки Чекалюк
Текст: Діана Колесник

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook