Друзі і в добрих справах, і у святкову годину

23 листопада 2019 року

 

     Що єднає справжніх друзів? Звичайно, добрі справи, зацікавленість один в одному і вміння порадіти успіхам кожного. На підведення таких результатів до своїх партнерів завітала і делегація ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження нашого вишу. Фокус події – відзначення 35-річчя середній загальноосвітній школі №243 Подільського району міста Києва, форматом якого було відзначення дирекцією школи переможців у різних номінаціях і музичні подарунки від школярів школи і гостей.

     Дружба між інститутом, зокрема кафедрою автоматики та робототехнічних систем імені академіка І.І. Мартиненка, і школою «зав’язалася» знову ж таки завдяки роботодавцям, які порадили дирекції школи спробувати подивитися на нову форму профорієнтаційної роботи, запропоновану науковцями. І хоча при першій зустрічі, дирекція школи з уважністю вислухала усі намічені плани і поважно їх схвалила, все ж таки показали цілу «течку» підписаних договорів про співпрацю. Мовляв, тут уже багато було намічених планів, але…
     Але накреслене на папері, інженери звикли його матеріалізувати. Спочатку був «візит ввічливості» учнів, вчителів школи на чолі із директором Ліною Олександрівною Матвєєвою на кафедру автоматики та робототехнічних систем імені академіка І.І. Мартиненка. А потім «полилася» низка добрих справ. Серед найважливіших: шкільний КВН проведений у школі спільно зі студентами факультету захисту рослин, біотехнологій та екології; і консультування учнів школи, які приймали участь у міському науково-пізнавальному конкурсі, оголошеного фірмою «Фармак»; і знайомство школярів із сучасними технологіями на ПрАТ «Комбінат «Тепличний»; і консультування науковцями кафедри фізики учнівських «МАНівських» робіт. Вершиною цього етапу співпраці було закладення школярами і студентською організацією інституту трояндової клумби дружби, де «матеріальне плече» підставив іще один партнер інституту ТОВ «Асканія-Флора».

     Через зацікавленість у спільних заходах і мотивованість на кожній ділянці роботи, учні брали участь в олімпіаді нашого вишу, навчалися на підготовчих курсах, а кращі із них стали студентами університету.
     «1 вересня 1984 рік. Здається, звичайна дата. Але не для тих, хто того осіннього ранку переступив поріг нової школи № 243, що на Виноградарі. Вона в той день гостинно відкрила двері для своїх найперших учнів – оповідається у стрічці про школу, яка демонструється присутнім…».
     …Сьогодні школа, це сучасний навчальний заклад, очолюваний Матвєєвою Ліною Олександрівною. Вона турбується про створення сучасних умов для навчання і виховання дітей, дбайливо береже традиції минулих літ і мріє змінити школу на заклад сучасного європейського зразка з українською душею. У цьому їй допомагає дружній колектив педагогів, батьків та учнів.

     До урочистих привітань доєдналися Валентин Мондриївський, заступник мера міста Києва, який відзначив, що велика заслуга у результатах роботи педагогів школи, серед яких шість мають відзнаку «Відмінник освіти», 19 мають вищу категорію, 8 – звання «Старший учитель», 4 – учитель методист; депутати Київської міської ради, які отримала відзнаки від дирекції у відповідних номінаціях.

     І ось сама приємна мить, оголошує Ліна Матвєєва«У номінації «За партнерство» ювілейною медаллю СЗШ школи №243 Подільського району міста Києва нагороджується директор інституту Володимир Козирський». А пам’ятаємо, скільки претендентів було минулоріч?

     Відзнаку отримав завідувач кафедри автоматики та робототехнічних систем імені академіка І.І. Мартиненка Віталій Лисенко, який теж прибув на свято не з «порожніми руками», вручив колективу школи ноутбук Lenovo IdeaPad 330-15 і зауважив, що школа – це перш за все навчальний заклад і вона повинна дати своїм вихованцям найцінніше в житті кожної людини – любов до людей, добро, чесність, порядність, знання.
     …Свято закінчувалося, але уже в шкільних коридорах народжувалися нові ідеї і сценарії майбутніх справ. Адже профорієнтаційний процес повинен бути системним і неперервним!

Володимир Решетюк,
доцент кафедри автоматики та
робототехнічних систем імені академіка І.І. Мартиненка

 

 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook