Заключний етап конкурсу«Психолог року-2019»

21 листопада 2019 року

 

321 листопада. Ще один день роботи практичних психологів з різних куточків України у стінах нашого навчального закладу. Сьогодні заключний етап конкурсу «Психолог року-2019» за сприяння Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти (м.Київ) на базі ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж».

4Як відомо, конкурс проводиться з метою підвищення професійного рівня і найбільш повної реалізації творчого потенціалу педагогів-психологів, а також з метою зростання престижу служби практичної психології в системі освіти.

Психолог – це не професія, а спосіб мислення і стиль життя. А бути справжнім педагогом-психологом – це талант.

Для кожного учасника цей конкурс – цікава, хвилююча і відповідальна подія в житті. Є можливість не тільки отримати об’єктивний погляд на свою професійну компетентність, а й оцінити роботу своїх колег.

77

З вітальними словами до конкурсантів звернулися члени журі: методистка Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти Ірина Степанова, методистка ради директорів закладів вищої освіти І-ІІ р. а. Тернопільської області (Технічний коледж ТНТУ ім. І. Пулюя) Ірина Лещик, директорка Бережанського міського музею книги Лілія Зінчук, кандидатка психологічних наук кафедри психології Національного університету біоресурсів і природокористування України Лариса Афанасенкота директорка ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» Світлана Пилипишин.

2223

Ведучий конкурсу «Психолог року-2019» Василь Лещук запропонував до уваги присутніх слайд-шоу про конкурсанток. А на перемогу претендували:

1114182021

Лідія Новоселецька (Хорольський агропромисловий коледж Полтавської державної аграрної академії).

Найщасливіші моменти у її житті–народження дітей. Перший – народження двох синів-близнят, а другий – прекрасної доньки. «У цьому конкурсі я маю перемогти тому, щоб вкотре донести до своїх вихованців просту істину: «Мрія збувається лише тоді, коли культивуєш її на чесній і відданій праці і вкладаєш у неї частинку душі».

Галина Комасюк (Іллінецький державний аграрний коледж).

Вона вражає активністю і студентів, і колектив, акумулюючи лиш тільки позитив. Має багато ідей та відмінний потенціал. У захопленні від арт-терапії.

Тетяна Череда (Остерський коледж будівництва та дизайну).

Креативна, самостійна, скромна і талановита. «Я іноді себе асоціюю з Алісою із книги Льюїса Керрола «Аліса в країні чудес»: теж бачу дива навколо, я вірю в них і впевнена, щоб не сталося, а все завжди закінчується добре».

Людмила Кирилюк (Тульчинський коледж ветеринарної медицини Білоцерківського НАУ).

«Я – донька: літаю правда, нажаль, з одним крилом, та мамина молитва – за двох. Я – мама: дорослий, самостійний з власними поглядами син – це моя гордість. Я – куратор: маю 26 розумників, – ростемо і дорослішаємо разом. І я – психолог: робота в радість, бо це можливість стати в пригоді молоді».

Інна Карпюк (Володимир-Волинський агротехнічний коледж).

Улюблені напрямки роботи: арт-терапія, бесіди, проективні методики, тренінгові заняття для студентів та педагогів, майстер-класи для класних керівників.

«Сміливі завжди мають щастя»,– констатував словами Івана Багряного ведучий і запропонував методом жеребкування обрати першого сміливця. Відриваючи пелюстку квітки з сюрпризом, учасниці побачили номери, з якими повинні представити свою візитну картку «Я психолог», презентувати та захистити свою методичну розробку та виконати практичне завдання спільно з групою студентів БАТК, відповісти на запитання журі.

101215191617

13Тетяна Череда разом із своєю групою першою демонструвала свої вміння й навички: тренінги на тему вербального спілкування, правильного мислення, вміння вирішувати конфліктні ситуації. Людмила Кирилюк разом із підопічними демонстрували техніку вправи «Валіза», яка допомагає стати на шлях успіху кожному. Галина Комасюк розкривала власні секрети роботи з підлітками, що зазнали кризового стану, зокрема зазнали травми від перебування в зоні АТО/ООС. Улюблена технологія – арт-терапія та вправа «Квітковий вернісаж емоцій». Лідія Новоселецька особливу увагу приділяє як практичний психолог дітям, що найбільше її потребують, досліджуючи проблеми дітей з фізичними вадами, дітей-сиріт. Подала на оцінку журі проект зі студентами «Моя ідеальна сім’я». Інна Карпюк свій захист презентувала власним віршем. Досліджує формування студента через «призму взаємодії з педагогами». Група відтворила окремі елементи проектів психолога: метод незакінченого речення (наприклад, «Я хочу похвалитися...») завжди допомагає краще розкритися студенту.

Так закінчилася основна частина конкурсу. Поки журі підраховуватиме остаточні бали і визначатиме переможця, конкурсантки вирушили на екскурсію старовинними вуличками міста Бережани в компанії досвідченого краєзнавця Миколи Проціва.

Минула годинаі прийшов час для нагородження переможців. У завершальному слові Світлана ПилипишинЛілія Зінчук, Ірина Лещик і Лариса Афанасенко не шкодували теплих побажань на адресу учасниць конкурсу, усіх присутніх на дводенному семінарі практичних психологів та організаторів заходу.

Ірина Степанова взяла на себе найвідповідальнішу роботу – вручення нагород переможцям.

А результати заключного етапу конкурсу «Психолог року-2019» такі:

Дипломи учасників конкурсу «Психолог року-2019» отримали Галина Комасюк і Тетяна Череда.

16892

Людмила Кирилюк зайняла ІІІ місце. Диплом ІІ ст. вручили Інні Карпюк. Переможницею ж стала (з відривом лише в один бал) і отримала Диплом І ст. конкурсу «Психолог року-2019» серед аграрних закладів фахової передвищої освіти Лідія Новоселецька.

Закінчувалася зустріч спільним фото на пам’ять про «зустріч однодумців». І знову сипалися теплі слова й побажання нових креативних ідей, проектів та здоров’я усім... Дозвольте висловити всім глибоку подяку і шану за те, що у складний час ви не зрадили високій місії і з радістю віддаєте знання, вогонь душі, доброту і людяність сердець своїм студентам. Нехай буде невичерпним внутрішній потенціал, будьте наповнені гармонією.

Оксана Зборівська, викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook