На кафедрі є чому вчитись

21 листопада 2019, 21:15

    21 листопада кафедра конярства та бджільництва НУБіП запрошувала усіх бажаючих на науково–практичну конференцію «Коні Пржевальського: минуле, сьогодення і майбутнє» в рамках 120-річчя утримання і розведення коней Пржевальського в Україні. Особливу увагу було акцентовано на стані конярства у Чорнобильській зоні відчуження.

    Актуальні дослідження, обмін знаннями, впровадження результатів дослідницької роботи у практику – зустріч виявилася плідною.

   Марія Губська, студентка спеціальності ветеринарної медицини вирішила поділитися цікавими фактами щодо одного з захоплення британської королівської родини, а саме про коней. «У багатьох країнах коні офіційно числяться на службі та їм начисляється зарплатня. Це – унікальні тварини. Здавалося, от до прикладу, що людина повинна лікувати коней, а ні, існують випадки, коли коні допомагають людям у подоланні хвороб.»

 

     Ні для кого не секрет, що королева Єлизавета славиться своєю любов'ю до коней. Навіть у віці 93 років її все ще можна підловити верхом на коні. Вона не лише досвідчена наїзниця, але і часта гостя кінних змагань. За даними одного з інтернет-видань, за 31 рік участі її коня в скачках, королева виграла вражаючу суму - близько 10 млн доларів.

    Виступи представників ветеринарної медицини відбулися в кращих міжнародних традицій. Студенти підготували не лише цікаві та лаконічні матеріали, але й запропонували артефакти у вигляді рідкісних енциклопедій.

     Родіна Анна ознайомили аудиторію з особливостями коней Пржевальського та причин їх зникнення. Закцентувала свою увагу автор і на нераціональному використання людиною природницьких ресурсів.

    «Уся відповідальність за знищення останнього дикого коня належить саме людині. Спочатку було вбивство задля їжі та шкури, а згодом люди повністю витіснили коней з їх природних умов проживання. Людству слід працювати над рішенням стрімкого зникнення багатьох видів тварин та піклуватися про фауну нашої планети», - підсумовує авторка.

    Студенти, знаходячись під враженнями, діляться своїми думками щодо заходу: «Мені неймовірно сподобалася конференція – відчувається зовсім інший рівень. Сподіваюсь, це не була не остання.»

    Емоції зашкалюють: «Дякуємо професору Миколі Гавриловичу Повознікову за честь виступати. Ми багато нового дізналися від фахівців. Історія коней починається приблизно 60 млн. років тому назад. А ми любимо їх сьогодні ще більше. Дякуємо НУБіП за цікаві пари і наукові зустрічі. Пишаємося нашим університетом.

    «Коні - це завжди дуже цікаво. Неймовірно інформативна конференція.»

   «Дякуємо Вероніці Василівні за можливість взяти участь у ролі спікера. Надіємося, нас ще запросять, або ж ми організуємо щось подібне і запросимо вас!»«Коні соціальні тварини: вони вміють плакати і сумують без кохання, вони можуть сумувати або ж оплакувати втрату компаньйона. Особлива зустріч. Дякуємо за організацію та запрошення, за чудове спілкування.», - підсумовує виступи студентів на конференції науковий керівник секції ветеринарів-першокурсників доцент В.В. Чекалюк.

Антоніна Шушківська,

студентка 3 курсу,

староста гуртка «Юний журналіст»

 

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook