Практичні заняття студентів спеціальності «Деревообробні та меблеві технології» на виробництві

30 жовтня 2019 року
м.Київ

   Практичні заняття є ефективною частиною навачального процесу і необхідною формою підготовки спеціалістів для деревообробної та меблевої галузі. Тому невід’ємною складовою навчального процесу на кафедрі технологій та дизайну виробів з деревини є проведення практичних занять безпосередньо на виробництві. Особливо приємно, що керівники підприємств не лише переймаються виробничими питаннями, але й готові бути залучені до освітнього процесу!
   22 жовтня студенти 1 (скороченого терміну), 2 та 3 курсу спеціальності «Деревообробні та меблеві технології» відвідали сервісний центр компанії «Leuco Україна». «Leuco» – відомий  виробник високотехнологічного інструменту з альтернативних ріжучих матеріалів. Українське представництво є провідним підприємством, яке обслуговнімецькийує найбільших виробників деревообробної та меблевої продукції. А, директор українського представництва – випускник 2004 року факультету механізації нашого університету Максим Латко! Співпраця «Leuco Україна» та кафедри технологій та дизайну виробів з деревини розпочалася навесні 2019 року і за ініціативи її директора продовжилася інформаційною компанією щодо залучення абітурієнтів на нашу спеціальність, яка була проведена на кошти компанії.

 

    Практичне заняття розпочалося з презентації в офісі компанії, де Максим Латко висвітлив основні принципи експлуатації інструментів та устаткування, особливості його обслуговування. Далі заняття продовжилося вже в цеху, де студенти мали змогу наочно побачити процес «заточки» пил, ознайомитися з необхідним устаткуванням та загальними принципами роботи сервісного центру.

     Логічним продовження попередньго заняття стало відвідування на наступний день компанії «ELIO Україна» – провідного виробника корпусних меблів в Україні.

   Цього разу лектором виступив генеральний директор компанії Юрій Коростильов. І як завжди, Юрій Олександрович був на висоті і з харизмою провів щось більше, ніж просто пересічну екскурсію виробництвом! Студентам були показані всі основні технологічні процеси виробництва: форматний розкрій плитних матеріалів, зрощування шпону та приклеювання його до основи, приклеювання крайки, торцювання та формування профілю брусків, шліфування, опорядження, дільниця контролю якості та ін.

 

    Особливу увагу Юрій Коростильов звернув на необхідність знання англійської мови для подальшого професійного становлення!

 

  Доречі, компанія «ELIO Україна» є членом ради роботодавців ННІ лісового і садово-паркового господарства та активно приймає участь у профорієнтаційній роботі!
 

Висловлюємо підприємствам щиру подяку за співпрацю!


Старший викладач кафедри технологій та дизайну виробів з деревини
Ольга Баранова

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook