Народження інтелектуальних баталій – добра справа

21 листопада 2019 року
   Як з цікавістю провести святкування Міжнародного дня студентів? Таким питанням задалися студенти і науково-педагогічні працівники ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження. І народилася ідея – продовжувати історію добрих справ інституту, започаткувавши проведення науково-пізнавального конкурсу «Mr/MsІнтелектуал». Отже тепер до 17 листопада кожного року в інституті буде «народжуватися» новий «Містер» або «Міс».
     …Але спочатку був «Mr/MsІнтелектуал – 2019».

 З усією відповідальністю студентський колектив готувався до першого в інституті інтелектуального змагання. Студент 4-го курсу Олег Михайлов із командою підготував оригінальний сценарій конкурсу для 12 учасників. У ньому передбачалася три турова система, а питання на самий різноманітний смак: з автоматики, механіки, енергетики, інформатики, математики, економіки, тваринництва, біології, екології, хімії, історії і спорту.
     Перший тур передбачав відбір шести кращих і ще троє мали «відсіятися» у другому турі. І головна боротьба мала розгорітися між трійкою самих інтелектуальних!

     Студентська організація – Дмитро Овчаренко, Олексій Ніконов, Альона Нагачевська, забезпечила кастинг учасників, а кафедра автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка, завдяки тісній співпраці із бізнесом, допомогла залучити керівників підприємств, які цінують інтелектуальний потенціал нації. Серед них – президент Асоціації «Теплиці України» Євгеній Чернишенко, виконавчий директор ТОВ «Асканія Флора» Володимир Масіч, випускник кафедри Олександр Пуха, який презентував компанію «Дари морів».

     Прибув на свято і «патрон» університетських інтелектуальних баталій, проректор з навчальної і виховної роботи, проф. Сергій Кваша і одразу ж взявся до справи. Вступне слово Сергія Миколайовича було коротким і учасникам науково-пізнавального конкурсу було запропоноване питання від проректора з відповідним призом. Не зразу нашим інтелектуалам вдалося здолати бар’єр, але це була тільки розминка.

     «…Студенти – це найбільш емоційна, найбільш активна частина молоді, адже саме у студентські роки розкриваються всі таланти та можливості людини. Цей захід ми проводимо з метою підтримки обдарованої й талановитої молоді, стимулювання розвитку її наукового і творчого потенціалу та відзначення кращих студентів інституту, підвищення рівня професійної підготовки, створення умов для самореалізації особистості та формування організаторських навичок, лідерських якостей, відповідальності» – виголосив у своєму виступі Євгеній Чернишенко. Побажав вдалої гри учасникам і директор інституту Володимир Козирський.

  

     Модератором гри виступила студентка факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, неперевершена Даша Орєхова, яка із «автоматниками» реалізувала не один проект.
     У першому турі учасники мали відповісти на 20 тестових питань на різні тематики і рівні складності, після чого лічильна комісія перевірила правильність відповідей. В цей період музичний подарунок від Асоціації «Теплиці України» презентувала дипломант Всеукраїнських конкурсів Олена Ткачук.

     В другий тур пройшли шість учасників. Обравши певну категорію питань, учасники мали одну хвилину, щоб відповісти на них. Чудові знання в категорії «Історія» показав студент І-го курсу спеціальності теплоенергетика Ткаченко Владислав.
     І нарешті фінал. Троє переможців другого туру – Юрій Оксимець, студент І-го курсу спеціальності теплоенергетика, Ганна Могилко, студентка ІІ-го курсу спеціальності автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології і Ткаченко Владислав, наполегливо змагалися за перемогу. Вони відповідали на десятки складних питань з таких категорій як: автоматика, хімія, історія спорту, економіка та енергетика.
     В результаті запеклого бою переміг студент І-го курсу спеціальності теплоенергетика Юрій Оксимець, якому дістався головний приз – планшет HUAWEI MediaPad T3 10!

     Трійка призерів отримала отримала набір «смачних» призів від компанії «Дари морів».
     Завдяки потужній спонсорській підтримці, ніхто не залишився поза увагою.
     Від театральної компанії RB-Group, всі учасники і організатори нагороджені квитками до Міжнародного центру культури і мистецтв на виставу «Вечори на хуторі біля Диканьки».
     Найкреативніші від організаторів, автор сценарію Олег Михайлов і модератор конкурсу Даша Орєхова отримали стипендії імені Героя України, голови правління ПрАТ «Комбінат «Тепличний» Володимира Ілліча Чернишенка.

  

     Студентський колектив ННІ енергетики автоматики та енергозбереження висловлює щиру подяку, особисто Євгенію Чернишенку, а також організаторам заходу за можливість долучитись до цікавого, пізнавального і розвиваючого заходу!

Володимир Решетюк,
доцент кафедри автоматики та
робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook