П᾽яті «Пісенні баталії»: фіналісти визначені!

6 листопада 2019, 14:00
НУБіП

Цьогорічний традиційний загальноуніверситетський конкурс «Пісенні баталії - 2019» став ювілейним – п᾽ятим. Важко передати атмосферу, яка панувала під час підготовки студентських груп до конкурсу, адже їм доводилося готувати на розсуд журі і знайомі їм сучасні естрадні твори, і народні пісні, і українську пісенну класику.

Дехто з учасників зізнавався, що ніколи раніше не чув ні слів, ні музики «Хлопці, будем жити» Василя Хлистуна чи народних «Плакуча гітара» або «А зорі та зорі по синьому морі…». Та бажання показати себе кращою співочою групою університету брало своє – і на сцені актової зали 5 листопада зійшлося 16 академічних груп, які, відповідно до жеребкування, зійшлися у пісенних двобоях чверть- і півіналу.

«Наталі» механіко-технологічного факультету та факультету захисту рослин, біотехнологій та екології були прекрасними, як і «Альони» факультету аграрного менеджменту та ННІ лісового і садово-паркового господарства, «Проліски» факультету землевпорядкування та ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження – ніжно-ліричними, як і «Зорі» гуманітарно-педагогічного та агробіологічного факультетів, закохані хлопці факультету ветеринарної медицини та факультету конструювання і дизайну – пристрасними, як і голоси студентів факультету інформаційних технологій та майбутніх юристів, які кликали милих з далеких гір і густих дібров. По-справжньому запалили своїм виконанням творчі команди економічного факультету та факультету тваринництва і водних біоресурсів, які дуже різнопланово, але з величезним азартом закликали:

Що є в світі краще за життя?
Заспівайте, як співаю я,
Про добро, про зерно, про любов
І зорю, яка вітає знов.

Але найщасливішими у чвертьфіналі стали творчі команди ННІ неперервної освіти і туризму та факультету харчових технологій і управління якістю продукції АПК, адже пісню гурту «ВВ» «День народження» вони виконали двічі: перший раз у батлі, а другий – із самим Олегом Скрипкою, який люб᾽язно прийняв запрошення ННІ неперервної освіти і туризму і завітав на наші «Баталії» послухати, як любить його пісні студентство.

Півфінал, звичайно, був напруженішим. «Порізала пальчик, та й болить» у виконанні факультету аграрного менеджменту, «Плакучу гітару» факультету харчових технологій і управління якістю продукції АПК, «А зорі та зорі» факультету конструювання і дизайну, «Гей, соколи!» у виконанні гуманітарно-педагогічного факультету журі визнало переконливішим, ніж ці ж твори від факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження, факультету інформаційних технологій та економічного факультету.

До речі, про журі та його оцінки. Оскільки формат «Пісенних баталій» на перший план ставить не вокальні здібності учасників, а згуртованість групи у виконанні пісні, знання твору усіма студентами, а не лише солістами, у журі була запрошена лише одна професійна співачка – учасниця проектів «Голос країни» та «Х – фактор» Владислава Чайка. Та їй, як і голові профспілки працівників НУБіП Ростиславу Тарасенку, голові профспілки студентів і аспірантів Олексію Муравському, голові студентської організації НУБіП Олександрові Павелку, голові студентської організації факультету землевпорядкування, яка минулоріч стала володарем Гран-прі «Пісенних баталій 2018» Марії Андрєєвій, провідному фахівцеві відділу виховної роботи Каріні Арзуманян, було цікаво стежити за тим, що відбувається на сцені, хоча і складно оцінювати азарт, пристрасть, бажання студентства показати себе якнайкраще.

Ти не менше, вердикт винесений, і ми чекаємо усіх небайдужих до української пісні напередодні Міжнародного дня студента – 14 листопада – в актовій залі університету, де право першості виборюватимуть фіналісти: факультет аграрного менеджменту, факультет харчових технологій і управління якістю продукції АПК, факультет конструювання і дизайну, гуманітарно-педагогічний факультет.

Обіцяємо: буде цікаво!

Ірина Майданюк
Фото: Геннадій Кушанов

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook