СПІВПРАЦЯ КАФЕДРИ ТЕХНОЛОГІЇ КОНСТРУКЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ І МАТЕРІАЛОЗНАВСТВА З ПІДПРИЄМСТВАМИ КИТАЮ

19 листопада 2019, 12:20

 

У складі делегації українських науковців доцент кафедри технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства факультету конструювання та дизайну Гнилоскуренко С.В. взяв участь у «Міжнародній виставці нових матеріалів» (China (Ningbo) International Advanced Material Technology and Industry Exposition), яка проводилася у Нінгбо – центральному місті провінції Чжецзян. 
Ця провінція є однією із найбільш розвинених у КНР, в якій зосереджені університети, технопарки, науково-дослідницькі центри, зони інноваційного розвитку, високотехнологічні підприємства, а порт у м. Нінбо є 2 у КНР та 6-м у світі.
Зазначене вище знайшло відображення і на Міжнародній виставці, де були  представлені досягнення науковців та промисловців в сфері одержання виробів із сучасних матеріалів – металів та сплавів, пластмас, продукції хімічної промисловості та ін. 
Гнилоскуренко С.В. презентував вітчизняні науково-технічні розробки з новітніх конструкційних металевих матеріалів та технологій їх виробництва, зокрема для машинобудування. У рамках програми візиту до КНР відбулися також ознайомлювальні екскурсії делегації до таких наукових та навчальних закладів і підприємств провінції : 
  • Нінгбо Університет. Хоча історія Університету налічує трохи більше 30 років (засновано у 1986 році шляхом обєднання декількох коледжів), він вважається одним із найбільших у КНР (більше 45 тис. студентів), входить у топ 5 у КНР за міжнародним рейтингом та займає лідируючі позиції у провінції. Структурно він складається з 7 факультетів та 17 шкіл. Проводить активну міжнародну діяльність із залучення студентів та магістрів - щороку близько 130 студентів направляються в Університети світу за програмами обміну; співпрацює з 80 Університетами з 30 країн. 
  • Ноттінгемський Університет Нінбо. Один з 10ти кращих Університетів Великобританії з топ 100 світу відкрив свою філію у Нінбо у 2004 році, як перший іноземний університет у КНР. Налічує 900 викладачів, 8 тис. студентів з 70 країн, 400 аспірантів. Структурно складається з 18ти інститутів та інженерного центру для пілотного впровадження науково-технічних розробок Університету.
  • Інститут матеріалознавства (CNITECH) Академії наук КНР. Основні напрямки досліджень направлені на розробку та виробництва магнітів, полімерів, композитів та функціональних матеріалів, матеріалів для роботи в морському середовищі, наноприладів. Інститут налічує близько 1000 наукових співробітників у складі 54 дослідницьких груп, що охоплюють 18 наукових напрямів. З 2004 року пройшли навчання 2,5 тис. аспірантів, одержано 3,5 тис. патентів та опубліковано 4,5 тис. наукових статей. 
  • корпорація Boway. Одна з найбільших у КНР, зокрема, у переробці відходів міді та виготовлення з рафінованих мідних сплавів різних виробів та заготівок (прутки, проволока, 3D вироби та ін.).
Участь у виставці та візити в Університети і на підприємства були корисними для обох сторін та підтвердили зацікавленість китайських спеціалістів в українських розробках новітніх матеріалів та співпраці в освітніх програмах.



Головний корпус Інституту матеріалознавства (CNITECH) Академії наук КНР.



На зустрічі делегації у залі засідань Інституту матеріалознавства (CNITECH) Академії наук КНР з керівництвом Інституту.


Нові функціональні матеріали на виставці Інституту матеріалознавства (CNITECH) Академії наук КНР.



Інженерний центр Інституту матеріалознавства (CNITECH) Академії наук КНР.
Лінійка автомобілів різних поколінь з корпусами з карбонових матеріалів.



Вакуумне обладнання в лабораторіях Інституту.




Виставковий павільйон «Міжнародної виставки нових матеріалів» (China (Ningbo) International Advanced Material Technology and Industry Exposition)  у м. Нінгбо
 




Вироби з пластмас на експозиції виставки.


Вироби на основі пластмас для покриттів стадіонів та легкоатлетичних манежів на експозиції виставки.


Головний офіс корпорації Boway, м. Нінгбо.



 
Постійна експозиція виробів з мідних сплавів корпорації Boway. 

Завідувач кафедри технології конструкційних матеріалів і
матеріалознавства факультету конструювання та дизайну
НУБіП України, проф., д.т.н. Афтанділянц Є. Г.

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook