Професор кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології Т.В. Мазур провела відкриту лекцію по біотехнології

14 листопада 2019, 23:08

14 листопада 2019 року професор кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології Тетяна Василівна Мазур провела для студентів 8-10 груп 2 курсу скороченого терміну навчання факультету ветеринарної медицини відкриту лекцію з біотехнології на тему "Біотехнологія антибіотиків".

 

Дана тема дуже актуальна і своєчасна, адже у світі цей тиждень відзначається, як тиждень раціонального викристання антибіотиків і саме зараз проходить ІІ Міжнародний конгрес "Антибіотик STOP", учасником І конгресу у 2018 році була професор кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології Оксана Валентинівна Яблонська.

 

 

На лекції Тетяна Василівна висвітлила історію відкриття антибіотиків, відбір мікроорганізмів-продуцентів антибіотиків, технологію виробництва антибіотиків на прикладі отримання гентаміцину та тетрацикліну.

Усі ми знаємо, що антибіотики потрібно вживати раціонально, після проведення лабораторної діагностики щодо чутливості до них мікроорганізмів-патогенів.

Студенти та колеги слухали лекцію зацікавлено та уважно. На лекції були присутні колеги - доценти Бойко Наталя Іванівна, Ібатулліна Фльора Жаферівна, Козловська Ганна Володимирівна, асистент Димко Роман Олександрович.

 

Оксана Яблонська

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook