Відбулися звітно-виборні профспілкові збори на гуманітарно-педагогічному факультеті

8 листопада 2019 року

Збиратися разом – це початок.
Триматися разом – це прогрес.
Працювати разом – успіх!

Профспілкова організація гуманітарно-педагогічного факультету – одна з найбільших в університеті - 192 особи. За останні два роки кількість членів профспілки збільшилася майже втричі – і це є заслугою як декана факультету Василя Шинкарука, так і голови профбюро Інни Савицької.  

Напередодні на гуманітарно-педагогічному факультеті відбулися звітно-виборні профспілкові збори. Серед питань, винесених на повістку дня були звіт голови профбюро факультету Інни Савицької, вибори нового складу профбюро, вибори голови профбюро факультету, делегування представників від факультету до складу профкому НУБіП України, вибори делегатів на 27 звітно-виборну профспілкову конференцію, обговорення виконання колективного договору, надання пропозицій до нового.

Інна Савицька у своїй доповіді наголосила на головних пріоритетах роботи профбюро за останні два роки та зазначила, що діяльність профспілки спрямована, насамперед, на розвиток факультету, на задоволення потреб науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу, вирішення соціальних питань. Мета і завдання профспілки - співпраця на всіх рівнях управлінської ланки для реалізації соціально-економічних інтересів, задоволення матеріальних потреб та вимог співробітників, створення сприятливого морально-психологічного клімату в колективі гуманітарно-педагогічного факультету. Досягненнями в роботі профбюро є і організація  оздоровлення і дозвілля працівників, членів їхніх родин, дітей, і надання матеріальної допомоги, і проведення новорічних ранків для дітей співробітників тощо.

Профспілкова організація традиційно допомагає як організаційно, так і фінансово, у проведенні наймасштабніших спортивних заходів. Так, завдяки організаційній та фінансовій підтримці профспілкової організації та колективу кафедри фізичного виховання було організовано спартакіаду «Здоров’я» для працівників факультету.

На думку членів профспілки хорошою справою профбюро факультету є організація турів вихідного дня. Кожна нова поїздка наповнювала серця гордістю за Україну! За сприяння ректора Станіслава Ніколаєнка та голови профспілки Ростислава Тарасенка відбулися незабутні подорожі до Канева, Козельця, Буцького каньйону, Батурина, Чернігова, Седнєва. Велика подяка ректорату та голові профспілки університету за допомогу у фінансуванні екскурсій.

Сучасна профспілка – це мобільний, консолідуючий орган. Суть якого – допомагати людям. Тому важливим напрямом діяльності профспілки є благодійність. Допомога воїнам ООС, постраждалим в Ічні, дитячим будинкам стає традицією милосердя для нашого факультету. Вже два роки поспіль до дня Святого Миколая та на Пасху разом з викладачами та студентами факультету харчових технологій на чолі з деканом Ларисою Баль-Прилипко ми проводимо благодійну акцію «Подаруй дитині свято», метою якої є підтримка дітей з дитячого відділення Київського міського клінічного онкологічного центру. Організатори розуміють, що подарунки, свято два рази на рік не допоможуть вирішити усіх проблем, проте акція ґрунтується на давніх українських традиціях гуманізму і милосердя. Приємно зазначити, що кожного року до неї долучається все більше і більше небайдужих людей.

Свідченням того, що ми з кожним роком стаємо єдиною факультетською родиною є і те, що два роки підряд ми святкуємо разом факультетською родиною новорічні свята, завжди разом вболіваємо за команду студентів нашого факультету, яка вдруге виборола перше місце на «Голосіївській весні», а академічна група журналістів перемогла, посівши перше місце, на «Пісенних баталіях».

Важливою функцією профкому є нагляд за дотриманням в університеті безпечних умов праці. В сучасних умовах працівникам доводиться виконувати свою роботу в умовах, коли технологічні процеси мають різноманітні  небезпечні  для  людини фактори впливу. Комісія профкому з охорони праці постійно аналізує стан охорони праці, наявність шкідливих і небезпечних умов, які можуть негативно вплинути на здоров’я працівників, що дозволяє розробити разом з відділом охорони праці університету спеціальні заходи з безпеки праці, запобігти виробничим травмам і аваріям.

Багато гарних справ та починань на факультеті відбулись з ініціативи та допомоги нашого декана Василя Шинкарука. Його ідеї та пропозиції завжди знаходять підтримку в колективі, а дух корпоративності, відкритості до спілкування сприяє взаєморозумінню та формуванню здорового клімату в колективі.

Під час обговорення звіту прозвучали схвальні відгуки про роботу профбюро гуманітарно-педагогічного факультету, лунали пропозиції щодо збереження в новому колективному договорі пунктів про організацію відпочинку та оздоровлення працівників, дітей, внесення пунктів про можливе медичне страхування.

Після обрання нового складу профбюро відбулися вибори голови. Одноголосно головою профбюро гуманітарно-педагогічного факультету було обрано завідувача кафедри філософії Інна Савицьку. Вона подякувала всім за підтримку та довіру та зазначила: «Головним є те, що в нас живе «почуття єдиної родини» - приналежність до колективу гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України»!

Заключним питанням було обрання делегатів на 27 звітно-виборну профспілкову конференцію університету та нагородження найактивніших членів профспілки за активну громадську роботу.

Проведена робота – це заслуга всього колективу як студентського, так і професорсько-викладацького. Однак на досягнутому ми не маємо зупинятися. Ми повинні бути єдиною факультетською родиною – згуртованою, відповідальною, впевненою в майбутньому, тому враховуючи пропозиції членів профспілки на майбутнє, профбюро і надалі буде спрямовувати увагу на роботу в напрямках захисту прав та інтересів членів профспілки, задоволення духовних потреб, недопущення порушень трудового законодавства, поліпшення медичного  обслуговування та оздоровлення спілчан, опікування пільговими категоріями студентів, активізацію роботи щодо заохочення ветеранів праці та талановитих молодих науковців, сприяння організації і фінансування культурно-масових заходів та екскурсій. Ми живемо потребами колективу, нас об’єднує тепло наших сердець! Із незмінною любов’ю та гордістю за наш університет, за наш гуманітарно-педагогічний факультет, який за останні роки став одним із перших і найкращих в університеті.

У співпраці з адміністрацією ми робимо одну велику спільну справу і досягнемо успіху. Адже в єдності наша сила!

Валентина Культенко,
доцент кафедри філософії
гуманітарно-педагогічного факультету


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook