СТУДЕНТИ ФАКУЛЬТЕТУ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ ПРИЙНЯЛИ УЧАСТЬ В ЗМАГАННЯХ З ШАХІВ

6 листопада 2019 року

Студенти факультету ветеринарної медицини у вівторок, 05.11.2019 р., взяли активну участь у змаганнях з шахів за програмою Спартакіади студентів НУБіП України 2019-2020 навчального року. Склад команди: 6 осіб (з яких має бути не менше ніж 2 студентки, які грають на 5-ій і 6-ій дошках) і до 6 запасних, всього до 12 осіб.

Шахи — стратегічна гра на спеціальній дошці, що має назву шахівниця й поділена на 64 світлі та темні клітини (поля), між світлими (16 - білими) і темними (16 - чорними) фігурами за встановленими для них правилами пересування. У цю гру грають мільйони людей по всьому світі. 
Як одна з найпоширеніших спортивних ігор сучасності, поєднує в собі елементи мистецтва (уяви), науки (логічно-точний розрахунок) і спорту.
Гра не містить прихованої інформації. Кожен гравець починає гру, маючи 16 фігур: одного короля, одного ферзя, дві тури, двох коней, двох слонів, а також вісім пішаків. Кожен з шести типів фігур рухається по-різному, найпотужнішим є ферзь, а найслабшим — пішак. Мета гри — поставити мат королю суперника, помістивши його під неминучу загрозу взяття. Перемогти у грі можна не лише поставивши мат, але й змусивши супротивника здатися, або ж, для гри з обмеженням часу, якщо у суперника час закінчиться. Також існує кілька випадків, коли гра може закінчитися внічию.
Шахи мають виховне значення: сприяють розвитку концентрації уваги, вміння долати труднощі та планувати власні дії, логічно мислити. Оскільки у грі в шахи виявляються особливості людської особистості, їх використовують як модель для наукових досліджень у психології та педагогіці. Їх також використовують для моделювання систем штучного інтелекту.
Наші студенти у групі здолали суперників: ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження з рахунком 6:0, ННІ неперервної освіти і туризму з рахунком 5:1 і поступилися економічному факультет з рахунком 0:6.


Посівши 2 місце у групі наші спортсмени вийшли у фінальну частину змагань.
Дякуємо нашим студентам за гарні ігри і бажаємо подальших перемог!
Дякуємо всім студентам факультету ветеринарної медицини, які прийшли і підтримували команду факультету.

Відповідальний за спортивно-масову роботу
факультету ветеринарної медицини
Т. Савчук

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook