ГУРТКІВЦІ КАФЕДРИ БІОХІМІЇ ТА ФІЗІОЛОГІЇ ТВАРИН ІМ. АКАД. М. Ф. ГУЛОГО ГІДНО ПРЕДСТАВИЛИ НАШ УНІВЕРСИТЕТ НА МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

4 листопада 2019 року

29–30 жовтня 2019 р. в Подільському державному аграрно-технічному університеті відбулася VI міжнародна наукова конференція студентської та учнівської молоді «Стан та перспективи виробництва, переробки і використання продукції тваринництва». Там були представлені доповіді з Польщі, Казахстану, Білорусі та України. Для очної участі у конференції завітали 27 студентів, 6 школярів та 7 наукових керівників. Серед них найбільшу кількість представляли Національний університет біоресурсів і природокористування України та Новомосковський коледж Дніпровського державного аграрно-економічного університету. Також завітали студенти з Білоцерківського національного аграрного університету, коледжу ПДАТУ та учні шкіл м. Кам'янець-Подільського та Хмельницької області. На пленарному засіданні відкрила роботу конференції кандидат економічних наук, доцент, проректор з навчальної, науково-інноваційної та міжнародної діяльності ПДАТУ Тетяна Білик. З вітальним словом виступив декан факультету ветеринарної медицини і технологій у тваринництві, кандидат ветеринарних наук, доцент Олег Цвігун. Далі робота конференції продовжилася у запланованих секціях. Варто відмітити високий рівень публікацій та підготовки доповідачів, а також дружню атмосферу, у якій проходили секційні засідання. Кожна доповідь викликала жваві дискусії, участь у яких брали студенти, учні шкіл та їх наукові керівники. За матеріалами конференції до початку її роботи був виданий збірник тез.


Науковий гурток «Фізіологія сільськогосподарських тварин» кафедри біохімії та фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого, яким керує доцент Олена Журенко, цього разу в місті Кам’янці-Подільському представляли найактивніші студенти ІІ групи ІІ курсу факультету тваринництва і водних біоресурсів (спеціальність ТВППТ). Вони приїхали до ПДАТУ з метою представити наш університет і свої проекти, які були підготовлені на кафедрі біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого У Подільському Державному аграрно-технічному університеті виступили з цікавими доповідями Олександра Коновал і Володимир Солодовніков під керівництвом д. с.-г .н., професора Віктора Трокоза («Калій та його вплив на фізіологічні процеси в організмі тварин» і «Чому собаки їдять траву?»); Євген Костюк, Поліна Філіпова, Софія Харченко та Таїсія Шупик під керівництвом к. вет. н, доцента Олени Журенко («Вміст загального холестеролу у крові корів різних типів ВНД», «Вміст загальних триацилгліцеролів у крові корів різних типів ВНД», «Вплив типів вищої нервової діяльності на молочну продуктивність тварин» та Регуляція вмісту калію і натрію в крові корів залежно від тонусу автономної нервової системи), а також Ілля Здовбель, Ірина Савченко та Олександра Гранат під керівництвом к. вет. н., доцента Дмитра Криворучка («Особливості життєдіяльності хамелеонів та вплив факторів на забарвлення їх шкіри» і «Особливості прийому личинок бджолиними сімями за різної підгодівлі»).

Студенти відмінно виступили з найрізноманітнішими доповідями перед присутніми і були особливо відзначені членами журі. Наші гуртківці відповідали на всі запитання публіки точно і детально, дискутували та задавали питання іншим студентам та учням, які проводили досліди зі своїми керівниками та цікавились проектами інших учасників.

Отримавши сертифікати і матеріали конференції молодь нашого університету вирушила на захоплюючу екскурсію старим містом та фортецею. На думку наших студентів Кам’янець-Подільська фортеця, панорама міста з фортецею є неймовірними. Також відвідали собор Святих Апостолів і ратушу. Одним із найяскравіших моментів, що запам’ятався всім, була прогулянка під зорями через все старе місто до замку який підсвічувався сотнями ліхтарів червоного кольору.

Це створювало відчуття казковості та неперевершеності. Цікавим був похід до каньйону річки Смотрич: це вузька глибока долина річки зі стрімкими схилами висотою понад 50 метрів.


Отже, студенти на конференції поділилися результатами своїх досліджень, дізнались багато нової наукової інформації та побачили велику кількість нових проектів своїх колег та учнів зі шкіл, побачили та дізнались історію та легенди Старого міста Кам’янця-Подільського.
Побажаємо нашим науковцям-початківцям успіхів у навчанні та продовженні їхніх наукових пошуків.

Професор Віктор Трокоз

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook