Переосмислюючи проблему захисту навколишнього середовища, зважаємо на виклики мінливого світу

3 листопада 2019 року

Формування екологічної культури студентів – один із пріоритетних напрямів виховної роботи кожного викладача. Екологічне виховання спрямоване на утвердження в свідомості студентів знань про природу як єдину основу зародження життя на Землі, формування у них переконань щодо необхідності гуманного ставлення до навколишнього середовища, особистої відповідальності за майбутнє, вміння здійснювати діяльність, дбайливо оберігаючи довкілля.

Саме тому 29.10.2019 року за сприяння декана гуманітарно-педагогічного факультету, доктора філологічних наук, професора Василя Шинкарука науково-педагогічні працівники кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей провели міжнародний науково-практичний семінар “Переосмислюючи проблему захисту навколишнього середовища, зважаємо на виклики мінливого світу”, метою якого стало формування у студентів уявлення про взаємозв’язок між людиною і природою, виховання дбайливого ставлення до живої природи, фокусування на сучасних проблемах екології нашої планети, оскільки кожна людина має бути водночас гармонійною і у своєму ставленні до природи. Запрошеним спікером семінару була Brooke Alexander Manning, волонтерка Корпусу Миру зі США.

У семінарі взяли участь студенти технічних та агробіологічних спеціальностей. Бесіда проходила в дружній та невимушеній атмосфері. Семінар був дуже цікавим та пізнавальним, пройшов у динамічному та інтерактивному режимах. Проведений захід виявився актуальним для студентів технічних і агробіологічних спеціальностей, оскільки зміст їх майбутньої професійної діяльності має безпосереднє відношення до вирішення проблем захисту довкілля.
Окрім того, волонтерка Корпусу Миру США в Україні розповіла про місію Корпусу Миру та роботу, яку проводять українські партнери у місцевих громадах за підтримки волонтерів.

Висловлюємо подяку Корпусу Миру США в Україні, сподіваємося на подальшу плідну співпрацю і віримо в покращення екологічної ситуації на нашій планеті, збереження її природних багатств завдяки зусиллям та компетентності наших вихованців – майбутніх фахівців технічних та агробіологічних галузей знань.

Інна Грабовська,
завідувач кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook