На гуманітарно-педагогічному факультеті завершилася школа «Юний філолог» для абітурієнтів

2 листопада 2019, 16:52

На гуманітарно-педагогічному факультеті з 28 жовтня по 01 листопада 2019 року тривала робота осінньої школи «Юний філолог» для абітурієнтів міста Києва, яку проводили кафедри романо-германських мов і перекладу, англійської філології, іноземної філології і перекладу, англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей. Цього року захід відвідали школярі гімназії №179, загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 196 та загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 280 м. Києва.

Завершення цієї школи відбулось 01 листопада 2019 року. Школярі були присутніми на Дні відкритих дверей гуманітарно-педагогічного факультету. Майбутні абітурієнти дізналися вичерпну інформацію про освітні програми, за якими здійснюється підготовка фахівців, особливості вступної кампанії 2020 року, а також про цікаве й насичене студентське життя. Особливе зацікавлення викликала інформація щодо можливості навчання за програмою «подвійних дипломів», стажування за кордоном та переліку іноземних мов, які можна вивчати (англійської, німецької, французької, польської) на гуманітарно-педагогічному факультеті.

 

Слухачі осінньої школи «Юний філолог» мали нагоду відвідати Музей Національного університету біоресурсів і природокористування України. Майстерно провів екскурсію провідний фахівець історичного музею Байрак Іван Романович. Школярі дізналися про історію становлення НУБіП України. Екскурсія пройшла в дружній та теплій атмосфері. Дуже вдячні за інформаційну та організаційну підтримку заходу, Івану Романовичу Байраку та ученому секретарю музею Чумак Тетяні Миколаївні.

В останній день осінньої школи для абітурієнтів «Юний філолог» відбулося заняття «Gamification for teens», доц. кафедри романо-германських мов і перекладу Бабенко Олени Вікторівни. Юні філологи були залучені до інтерактивних ігор та творчих завдань. Метою заходу було максимально заохотити студентів до спілкування англійською мовою, а також розвинути критичне мислення, уяву через техніки візуалізації та інтеріоризації. На завершення школярі познайомилися з творчістю англомовної групи ABBA на прикладі пісні "Slipping through my fingers", яка схвилювала всіх своїм змістом та емоційним посилом. 

Родзинкою завершення осінньої школи «Юний філолог» були американські гості Aaron Harford, учитель математики з Каліфорнії, США, і Brooke Alexander Manning, волонтер Корпусу миру з США. Школярі з великим інтересом слухали цікаві факти про Америку, охоче ставили запитання. Бесіда проходила в дружній та невимушеній атмосфері. Подарунком для юних філологів було майстерне виконання пісень під гітару американським гостем.

  

Мишак Олена, к. пед. н., асист., модератор школи, підбила підсумки усіх заходів школи «Юний філолог», що були організовані для школярів протягом цього тижня. Особливо юним філологам сподобались інтерактивні заняття з іноземних мов (англійська, польська, французька та німецька), віртуальна подорож країнами, а також екскурсія до історичного музею НУБіП України та квест на знання англійської мови у Ботанічному саду.
Кравченко Наталія Кимівна, д. філол. н., проф., завідувач кафедри романо-германських мов і перекладу, подякувала усім учасникам школи «Юний філолог» та вручила сертифікати.

Учні висловили свою вдячність керівництву, викладачам та студентам гуманітарно-педагогічному факультету за організацію школи «Юний філолог».


Кравченко Н. К., д.філол. н.,проф., завідувач кафедри
романо-германських мов і перекладу,
Бабенко О. В., Рубінська Б.І.,
доценти кафедри
романо-германських мов і перекладу,
Мишак О. О., модератор школи «Юний філолог»

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook