Подорож різними кухнями світу на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК до професійного свята «ДЕНЬ ХАРЧОВИКА»

2 листопада 2019 року
м. Київ, НУБіП України, Біла зала їдальні

 

     Щороку, в середині осені, в третю неділю жовтня, разом з усією нашою державою ми маємо прекрасну можливість відсвяткувати День працівників харчової промисловості. Установа цього професійного свята сталася завдяки Президентові України Леоніду Даниловичу Кучмі, коли 8 серпня 1995 року він своїм Указом № 714/95 встановив День працівників харчової промисловості.

       Тисячі підприємств різних розмірів і різних форм власності, що виробляють близько двадцяти відсотків від загальної кількості продукції промисловості − ось що являє собою харчова промисловість нашої країни. Найбільшою частиною реалізованої продукції України є молочна і м`ясна продукція, тютюнові вироби, жири, напої, хлібобулочні вироби. Як бачимо, практично увесь цей список займає саме харчова продукція. Завдяки щоденній клопіткій праці працівників галузі харчової промисловості якість продукції, яка робиться, увесь час стає більш кращою, а її асортимент з кожним днем стає все ширше і ширше. Від уряду України лунають найтепліші поздоровлення з професійним святом для всіх тих, хто має безпосереднє відношення до свята, вдячності за продуктивну роботу і величезний внесок у розвиток економіки держави.

     То ж не порушуючи традиції на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбулось свято 30 жовтня 2019 року, якого з нетерпінням чекають всі студенти не тільки нашого факультету, а й студенти всього університету - «День харчовика».

    Притаманно цьому святу, що студенти усіх курсів готують страви згідно конкурсного розподілу. І так, що ж цього року готували наші студенти-харчовики, згідно із жеребкуванням випало конкурсне завдання кожному курсу таке:

Перший курс разом із своїми кураторами Іриною Веретинською, Оксаною Пилипчук та Людмилою Тищенко «Вегетаріанська кухня»;

Другий курс разом із своїми кураторами Аліною Омелян та Наталією Голембовською «Українська кухня фьюжен»;

Третій курс разом із своїми кураторами Оленою Очколяс та Михайлом Муштруком «Вулична кухня»;

Четвертий курс разом із своїми кураторами Зініїдою Буровою, Марією Жеплінською та Аліною Менчинською «Паназіатська кухня»;

Магістри та перший і другий скорочений термін разом із своїми кураторами Ігорем Паламарчуком, Оксаною Штондою та Володимиром Василівим з Олександром Савченком «Європейська кухня»;

·        Магістри кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції разом із своїми кураторами Юлією Сливою та Тетяною Розбицькою «Італійська кухня».

     Які ж завдання були поставлені конкурсантам?

     Отож, потрібно було приготувати холодні закуски, салати, перші та другі страви, десерти, напої і звичайнож не забувати про правильне оформлення стола та сервірування.


    Піготовка до професійого свята – це важливий, відповідальний і досить тривалий процес. Всі повинні все обдумати, не упустивши жодної деталі. Наше студентство  підійшло до завдання творчо та креативно. Від представлених столів, страв не можливо було відвести погляд.

     Зазначимо, що вельмиповажне журі очолювала декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК  Лариса Баль-Прилипко, а до складу були залучені начальник навчального відділу Оксана Зазимко, завідувач кафедри конярства і бджільництва Микола Повозніков та доцент кафедри Леонора Адамчук, завідувач кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів Олександр Савченко та генеральний директор ТОВ «Пчелопродукт» Денис Солдатов.

Але на святі були присутні також найсуворіші та непідкупні члени журі. Хто ж це? А це наші майбутні абітурієнти Катруся і Настуся.

            Що ж оцінувало журі?

            Членами журі було визначено п’ять критеріїв оцінювання конкурсантів:

1. Дитяче харчування;

2. Здорове харчування;

3. Оздоровче харчування;

4. Спортивне харчування;

5. Фітнес харчування.

            Отже, ретельно скуштувавши все, оцінивши підготовку оформлення стола та почувши презентацію страв, наше журі визначило переможців:

            Третє місце здобули  четвертий та другий курс;

     Друге місце вибороли перший курс та магістри і перший і другий скорочений термін;

     Перше місце здобули третій курс;

    ГРАН-ПРІ заслужено отримують магістри кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції.

 

 

    Найчастіше самі повсякденні страви - результат спільної роботи фахівців-харчовиків і «домашніх кулінарів»: кожен робить свій внесок. Тож давайте привітаємо переможців і всіх хто прийняв участь у цьому святі «Дні працівників харчової промисловості» - адже Ви теж берете участь в створенні нових кулінарних шедеврів кожен день! 

 

Вітаємо з Днем працівників харчової промисловості. Нехай Ваше благополуччя буде ситним, як перші страви, удача — смачною, як другі, а кохання — солодким, як десерт. Бажаємо Вам здорового, повноцінного і збалансованого життя. 

 

Всі викладачі та студентство факультету вдячні студентській організації та всім виступаючим, які створили казкову атмосферу у стінах університету і розділили професійне свято з усім факультетом. 

Бажаємо Вам успіху і творчої наснаги! ВИ НАЙКРАЩІ!

 

Тетяна Розбицька,

асистент кафедри стандартизації та

сертифікації с.-г. продукції

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook