Мрієш стати фінансистом? НУБіП України надає таку можливість!

30 жовтня 2019 року

  

   З питанням вибору майбутньої професії стикається кожен випускник школи. Вибір, який визначатиме рівень добробуту та можливості реалізації особистісного потенціалу; якість навчання у ВУЗі та моральне задоволення. І зробити цей вибір потрібно в юному віці.

   1 листопада в Національному університеті біоресурсів і природокористування України пройде День відкритих дверей для учнів шкіл. З метою залучення якомога більшої кількості учнів старших класів до вступу доценти кафедри Банківської справи та страхування – Олена Жарікова, Руслана Мамчур та Ольга Файчук провели активну профорієнтаційну роботу в школах м. Біла Церква, серед яких ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5, ЗОШ І-ІІІ ступенів № 8 та Білоцерківський колегіум.

   Майбутня професія повинна відповідати інтересам і нахилам молодої людини. Спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування» досить багатогранна. Фінансист може побудувати кар’єру і на державному підприємстві або службі, і в приватній компанії, і працюючи «на себе», наприклад, на міжнародному валютному ринку.

   Грамотний фахівець зі спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» завжди реалізує себе як власник бізнесу, керівник бюджетної організації, керівник фіскальних, фінансових та казначейських органів, фінансовий чи комерційний директор, начальник фінансового відділу, начальник відділення банку, страховий агент чи страховий брокер, інвестиційний менеджер, менеджер з реалізації фінансових продуктів, фінансовий аналітик, спеціаліст з обслуговування приватних осіб.

   При цьому фінансисти можуть розраховувати на гідну оплату праці навіть на самому початку свого трудового шляху. За офіційною статистикою, фінансово-страхова галузева структура в Україні є лідируючою за рівнем доходів працівників.

   Допомогти формуванню інтересу і любові до фінансової професійної діяльності було поставлено за мету викладачами кафедри Банківської справи та страхування при проведенні профорієнтаційної роботи. З цією метою для майбутніх абітурієнтів було проведено вступну лекцію з курсу "Академія фінансової грамотності - FinHub4.0", під час якої учні дізналися: що таке фінанси, як заробляти гроші та як стати успішним фінансистом.

   Учням вище зазначених шкіл було запропоновано приїхати на День відкритих дверей до НУБіП України, познайомитись ближче з керівництвом університету та економічного факультету, викладачами кафедри та вступити до ВУЗу, аби в подальшому оволодіти змістовними та ґрунтовними знаннями з фінансових дисциплін.

   Особливу цікавість серед учнів Білоцерківських шкіл викликали питання щодо умов вступу на економічний факультет, можливостей навчання за кордоном та отримання подвійних дипломів, можливостей навчання на військовій кафедрі, умов проживання у гуртожитку та матеріально-технічної бази університету. Викладачами кафедри Банківської справи та страхування було зазначено, що НУБіП України має наразі всі можливості для забезпечення якісної вищої освіти та майбутнього працевлаштування випускників фінансового профілю.

Викладачі кафедри щиро вдячні керівництву шкіл за надану можливість. До зустрічі на Дні відкритих дверей в НУБіП України!

 

Руслана Мамчур,

доцент кафедри банківської справи та страхування

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook