Прус М.П. відвідав Новомосковський коледж Дніпровського державного аграрно-економічного університету

25 жовтня 2019, 9:20

18-19 жовтня 2019 р. професор кафедри паразитології та тропічної ветеринарії Прус М.П. відвідав Новомосковський коледж Дніпровського державного аграрно-економічного університету. 45 років тому Михайло Петрович закінчив цей навчальний заклад, отримавши диплом ветеринарного фельдшера, а наразі він був запрошений як почесний гість з нагоди святкування 90-річчя з дня його заснування.


Напередодні урочистостей професор Прус М.П. зустрівся із студентами-випускниками четвертого курсу відділення ветеринарної медицини і, спілкуючись з ними у приміщенні читального залу коледжу, зауважив, що зараз відчуває себе тим юнаком, який брав участь у будівництві нового навчального корпусу, у стінах якого отримав свій перший диплом. Професор Прус М.П. поділився своїм життєвим досвідом в опануванні фаху лікаря ветеринарної медицини, спогадами про практичне застосування знань і умінь, і звичайно ж розповів про майже сторічну історію факультету ветеринарної медицини НУБіП України, про умови навчання і практичної підготовки на факультеті, проживання у гуртожитку, наявність кафедри військової підготовки, участь у художній самодіяльності і спортивних секціях. Запросив випускників на день відкритих дверей 31 жовтня і продовжити навчання на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України. Студенти з цікавістю вислухали інформацію, задавали багато запитань, одне з яких найбільше збентежило: «А чи надається можливість навчатися у НУБіП України за індивідуальним навчальним графіком, адже у інших університетах це широко практикується?». І відповіддю було, що відповідно до Закону України «Про ветеринарну медицину» заочної ветеринарної освіти в Україні не існує, а індивідуальний навчальний графік навчання на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України надається, як виключення.


Слід відмітити, що однією із дієвих форм профорієнтаційної роботи серед студентів коледжів і технікумів є запрошення для участі у студентських наукових конференціях, що проводяться в університеті, адже у цьому році в якості доповідачів на студентській конференції факультету ветеринарної медицини вперше була делегація і Новомосковського коледжу. Студенти із захватом згадують про перебування у Києві, про факультет ветеринарної медицини і, принаймні, 6 із них заявили, що для продовження навчання приїдуть у Київ на факультет ветеринарної медицини.


На наступний день, під час святкування ювілею коледжу, професор Прус М.П. виступив із привітанням і в якості подарунка вручив директору Рудакову Ю.М. монографію «Бабезіоз собак».

Прус М.П., професор кафедри паразитології та тропічної ветеринарії

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook