ЕКСКУРСІЯ МАГІСТРІВ ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ЗАХОПЛЮЮЧИЙ СВІТ АНАТОМІЇ ТВАРИН

21 жовтня 2019 року
м. Київ, НУБіП України, навч. корпус 12, "Музей анатомії"

 

18 жовтня 2019 року магістри 1 року навчання спеціальності 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції разом із куратором групи Тетяною Розбицькою відвідали музей анатомії тварин,  що функціонує на кафедрі анатомії та гістології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка

В музеї анатомії тварин при факультеті ветеринарної медицини зібрано більше півтори тисячі анатомічних експонатів, а саме це скелети, кістки, черепи, фрагменти тіл і навіть внутрішні органи різних представників фауни. Також, що найбільше вразило та зацікавило, що серед експонатів тварин присутні і людські останки. Наприклад, череп часів княгині Ольги, людський справжній скелет. В музеї зберігаються внутрішні органи, що зроблені за допомогою новітньої технології - пластинації (або полімерного бальзамування). Також в музеї, викладачі кафедри відтворили на стінах у вигляді картин, як в житті виглядають тварини.

У всіх присутніх завжди виникає питання «Де ж беруться експонати?»

Отже, відкриваємо таємницю, всі експонати потрапляють в музей після смерті тварини з Київського зоопарку.

  Студентів вразила неймовірна атмосфера, яка царить в музеї та велика кількість експонатів, що зібрані у музеї та, що всі ці унікальні експозиції зібрані упродовж багатьох років викладачами та студентами кафедри.

Дякуємо Миколі Стегнею за чудову, змістовну і надзвичайну цікаву розповідь про експонати музею.

 

Тетяна Розбицька,

асистент кафедри стандартизації та

сертифікації с.-г. продукції

 

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook