Наукова конференція і постерна презентація магістерських досліджень

18 жовтня 2019 року

17 жовтня 2019 року на кафедрі соціальної роботи та реабілітації гуманітарно-педагогічного факультету НУБІП України відбулась наукова конференція і постерна презентація наукових магістерських досліджень студентів магістрів другого року навчання спеціальності 231 Соціальна робота.В сучасних умовах актуальність соціальної роботи зростає з кожним днем. В університеті вже кілька років поспіль стало доброю науковою традицією проведення постерних презентацій. Студенти представляють свої наукові дослідження, змістовну частину теоретичного аналізу проблем соціальної роботи і реабілітації з різними категоріями населення. В ході презентацій представлені нові наукові методичні і практичні рекомендації, методики і тренінгові розробки.

Виступ розпочала Химич М.В. (науковий керівник – проф. Сопівник І.В.) на тему «Соціально-педагогічна робота із первинної профілактики алкоголізму серед підлітків». Обрана магістранткою тема зацікавила аудиторію, було обговорено щоб запобігти залежності слід більше спілкуватися у колі родини та приділяти увагу одне одному.

 

Князєва М.О. (науковий керівник – проф. Вікторова Л.В.) «Соціально-педагогічна робота з організації іншомовної підготовки людей похилого віку засобами інформаційно-комунікаційних технологій».

Шквал емоцій викликала доповідь Рибакової А.П. на тему: «Застосування методів арт-терапії у роботі з дітьми молодшого шкільного віку». Анастасія обґрунтувала власний підхід до роботи та представила авторську методику нетрадиційних технік арт-терапії, що дало змогу отримати цікаві результати та зробити неординарні висновки.

Цікавим є наукові дослідження Аксьонова М.С. «Сучасні технології формування соціальної активність волонтерів» та Пузько А.О. «Соціальна робота з жінками, які зазнали насильства в сім’ї».

Проведене дослідження Радзієвською В.В. на тему: «Теорія і методика соціальної профілактики торгівлі людьми засобами інформаційно-комунікаційних технологій». Дослідно-експериментальним шляхом перевірено ефективність методики соціальної профілактики торгівлі людьми засобами ІКТ із використанням методів їх статистичної обробки та порівняльного аналізу. Аналіз результатів, засвідчив досить високу ефективність процесу формування інформаційно-правової компетентності особистості під час реалізації методики соціальної профілактики торгівлі людьми засобами ІКТ технологій. Отримані кількісні та якісні результати оцінки досліджуваного явища засвідчили суттєві зрушення та довели суттєву відмінність усіх показників сформованості інформаційно-правової компетентності у респондентів експериментальних груп порівняно з контрольними за кожним із критеріїв.

Ліщук Д.М., висвітлюючи питання магістерської роботи: «Технології соціальної роботи з дезадаптованими дітьми» наголосив на тому, що основним змістом роботи соціального працівника з "важкими" дітьми і підлітками є створення атмосфери реального співробітництва і партнерства у взаєминах з неповнолітніми. Однаковою мірою є прийнятними і принцип їхнього добровільного звернення за допомогою (пошук допомоги адресатом), і принцип пропозиції допомоги (рух допомоги до адресата). Пропозиція будь-якої допомоги зі сторони соціального працівника повинна "переважати" негативне і недовірливе ставлення до нього дитини і обов'язково містити в собі не якісь абстрактні схеми, а атрибути дитячої суб-культури - лише після цього можна переходити до вирішення більш глибинних проблем.

Заключним став виступ Шпильової І.І. (науковий керівник – проф. Сопівник І.В.), «Соціально-педагогічна робота з адаптації дітей до умов дошкільного закладу». Ірина розповіла, як батьки та вихователі повинні допомагати дитині адаптуватися до дошкільного навчального закладу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook