Екскурсія як одна з ефективних форм профорієнтаційної роботи

16 жовтня 2019 року

  Методично грамотно організовані екскурсії є ефективною формою профорієнтаційної роботи з майбутніми абітурієнтами. Екскурсія для учнів 9-11-х класіворганізована кафедрою глобальної економіки економічного факультету НУБІП України за ініціативи викладачів д.е.н., професора Вдовенко Н. М., к.е.н. Гераймович В. Л., к.е.н. Богач Л. В., к.е.н. Михальчишиної Л. Г. з метою профорієнтації та ознайомлення дітей зі світом професій.

09 жовтня 2019 року школярі та магістри освітньо-професійної програми "Прикладна економіка" разом з викладачами кафедри глобальної економіки відвідали Музей грошей Національного банку України.


 

 Так, до уваги наших майбутніх абітурієнтів була представлена цікава експозиція, яка розповіла їм про історію грошового обігу на території України з давніх часів до сьогодення. Ознайомились школярі з славнозвісними черепашками каурі, монетами грецьких полісів Північного Причорномор’я, монетами Римської імперії, дирхемами Арабського Халіфату, монетами Візантійської імперії, монетами Західної Європи. Таке різноманіття грошових засобів переконало екскурсантів в унікальності грошового обігу на українських землях, які знаходилися на перетині кордонів великих імперій.


 

 Наприкінці екскурсії школярі відкрили для себе цікаву колекцію ювілейних і пам’ятних монет, виготовлених із золота, срібла та нейзильберу. Також їх уяву вразили найважча та найдорожча монети України.


 Найдорожча монета України
 

 Дана монета викарбувана НБУ у 2011 році і присвячена Фінальному турніру УЄФА ЄВРО-2012. Її номінал – 500 грн., вага – 0,5 кг золота 999 проби, тираж – 500 штук. Серед колекціонерів її оцінюють у 625 000 грн.


 Школярі наочно побачили роботу працівників різних професій, безпосередньо на робочому місці, що в свою чергу сприяє відповідальному вибору майбутньої професії.

Гераймович Віолета, доцент кафедри глобальної економіки

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook