Перші результати співпраці факультету інформаційних технологій з групою компаній MUK

17 жовтня 2019 року
     Розширення контингенту студентів факультету інформаційних технологій, відкриття нових перспективних спеціальностей, результати співпраці з ІТ-компаніями, а також успішна робота Академії Cisco в НУБіП України під керівництвом Андрія Блозви дають підстави більш активно співпрацювати з лідерами ІТ-індустрії в Україні.

     ІТ-бізнес потребує кваліфікованих випускників і готові вкладати кошти у технічне, програмне та кадрове забезпечення ІТ-факультетів. Завдяки роботі мережевої академії Cisco та рекомендаціям керівників Cisco в Україні факультет розпочинає активну співпрацю з низкою ІТ-компаній. Головними напрямами такої співпраці з боку університету – є зобов’язання якісної підготовки ІТ-фахівців з урахуванням новітніх тенденцій в розвитку ІТ, направляти студентів на практику та працевлаштування в компанії-партнери, з боку компаній – брати на стажування викладачів та студентів, брати участь у розробці завдань для курсових та дипломних проектів, конференціях, воркшопах, вебінарах, хакатонах, надавати допомогу з технічного та програмного забезпечення. Саме ці напрями співробітництва були обговорені з Сергієм Онищенко Deputy Chief Technology Officer групи компаній MUK. Група компаній MUK розпочала свою діяльність в травні 1997 року. Основний напрям діяльності MUK – дистрибуція комп'ютерної техніки, програмного забезпечення, периферійного і мережевого устаткування. MUK надає комплекс додаткових послуг для своїх дилерів, що дозволяє говорити про MUK як про унікальну компанії, що розвиває модель Value Added Distribution (VAD) і здійснює продажі через дилерську мережу, яка на сьогоднішній день складає понад 1300 компаній-партнерів.

     Сергій наголосив, що співпраця із навчальними закладами зараз стає особливо актуальною для ІТ-компаній, оскільки ІТ-галузь відчуває кадровий голод на хороших фахівців. І їх підготовка стає запорукою розвитку ІТ-індустрії.

     Екскурсія факультетом завершилася приємним сюрпризом: пан Сергій вручив керівнику академії Cisco в НУБіП України Андрію Блозві обладнання для академії загальною вартістю 96 тис грн.: маршрутизатор Cisco 2800 комутатор, Catalyst 2960-24TT, Catalyst 2960-S-48. Наступним кроком буде направлення студентів до компанії MUK на практику та стажування, щоб відпрацювати на реальних завданнях ті знання та вміння, які вони отримали в навчальних аудиторіях. Дякуємо компаніям Cisco та групі компаній MUK за підтримку та розраховуємо на тісну співпрацю.

Олена Глазунова,
декан факультету інформаційних технологій

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook