Агрономічна дослідна станція – крокуємо в ногу з часом!

14 жовтня 2019 року
     Посівна озимих зернових цього року давалася не легко. Відсутність опадів ускладнила проведення як передпосівної підготовки ґрунту, так і сівби загалом.

     Аби не відставати від тенденцій сучасності, частину посівних площ вирішили сіяти застосовуючи рідкі комплексні добрива (РКД) замість гранульованих, що традиційно використовує переважна більшість аграріїв. Насіння крім класичного набору засобів захисту, додатково обробили стимулятором росту «Грос Коренеріст» Ecoorganic®.
     Для проведення сівби за основу був взятий бразильський варіант сівалкиJohnDeere®. Висівні секції від Monosem® а висівні апарати від американської компанії PrecisionPlanting®.
     На сівалку додатково встановили ємкість для рідких добрив та комплект розподілу по рядках. Норму виливу контролювали системоюBRAVO-180S®. Рідкі добриваNP 10 34 вносили прямо борозенку на насіння в розрахунку 100 кг/га.

     Для кожного окремого рядка встановлений висівний апарат з індивідуальним електроприводом, що дало змогу забезпечити відключення кожного рядка окремо і тим самим уникнути перекриття (накладання) рядків. Економія насіннєвого матеріалу в даному випадку може становити до 10% залежно від конфігурації контурів поля.

 

     Сам процес сівби відбувався під пильним наглядом студентів агробіологічного факультету, що на той час перебували на практиці в Агростанції.

     Дане поле 71 га засівали 24-25 вересня. На сьогодні (фото від 11 жовтня) маємо дружні сходи по всій площі.




Юій Росамаха,
директор ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція»
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook