Участь кафедри фінансів у Міжнародній науково-практичній конференції «Фінансова політика регіонального розвитку: вітчизняний та зарубіжний досвід»

12 жовтня 2019 року

До річниці заснування кафедри фінансів і кредиту Житомирського національного агроекологічного університету протягом 10–11 жовтня проходила Міжнародна науково-практична конференція «Фінансова політика регіонального розвитку: вітчизняний та зарубіжний досвід», участь в якій взяли представники з університетів Хмельницького, Львова, Вінниці, Києва, Житомира, а також науковці з університету штату Пенсильванія (США), Каршинського інженерно-економічного інституту (Республіка Узбекистан), Поліського державного університету (Республіка Білорусь), інші.
    Національний університет біоресурсів і природокористування України представили науковці кафедри фінансів – завідувач кафедри, проф. Н.Давиденко, доценти А.Буряк та Г.Скрипник, та ст.викладач З.Тітенко.

Присутніх під час урочистого відкриття заходу привітав ректор ЖНАЕУ Олег Скидан, наголосивши на важливості проведення такої конференції, де вже 25 років на факультеті обліку і фінансів успішно працює колектив кафедри фінансів і кредиту.

У рамках конференції проходило пленарне засідання та робота у кількох секціях: «Теоретичні засади і приклади фінансової політики регіонального розвитку», «Фінанси в умовах децентралізації органів місцевого самоврядування», «Інструменти підвищення капіталізації підприємств та інноваційно-інвестиційного розвитку регіонів», «Обліково-інформаційне забезпечення реалізації фінансової політики регіонального розвитку», «Фінансова політика регіонального розвитку в ЄС», «Дослідження молодих вчених».

Професор Надія Давиденко на пленарному засіданні представила доповідь на тему: «Фінансове забезпечення виробництва органічної продукції в Україні». Вона зазначила, що особливо відчутним процес фінансового забезпечення стає в умовах сучасних викликів, враховуючи той вплив, який чинить інтенсивний розвиток виробництва на стан навколишнього середовища та якість життя населення. Запровадження технологій природного агровиробництва вимагає значних фінансових ресурсів, оскільки є більш ризикованим, порівняно з традиційним агровиробництвом, яке саме по собі має значний рівень ризику як операційної, так, відповідно, і фінансової діяльності. Крім того, перехід від традиційних технологій, до технологій природного агровиробництва займає певний проміжок часу від двох до п’яти років, коли, може знижуватись рівень рентабельності діяльності, а отже зменшується можливість використання позикових коштів та зростання їх вартості з врахуванням рівня ризику.

На секційних засіданням були представлені доповіді доцента кафедри фінансів Аліни Буряк на тему «Стратегічні аспекти фінансування регіонального розвитку» та доцента Галини Скрипник та ст. викладача Зої Тітенко на тему: «Інноваційний розвиток регіонів України».


Лариса Олійник,
доцент кафедри фінансів
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook