Випускникам кафедри військової підготовки НУБіП вручено погони офіцерів запасу

12 жовтня 2019 року
     Напередодні Дня захисника України і свята захисниці українського козацтва – Покрови Пресвятої Богородиці свої перші офіцерські погони – молодших лейтенантів запасу отримали студенти, які пройшли навчання на кафедрі військової підготовки НУБіП.

     Серед них не тільки наші студенти, але і їхні ровесники з відокремлених підрозділів університету – Бережанського і Ніжинського агротехнічних інститутів, а також Уманського національного університету садівництва і Білоцерківського НАУ, говорить завідувач кафедри полковник Анатолій Есаулов. Всі вони пройшли і теоретичний курс, і польовий вишкіл на полігонах, тобто стали справжніми офіцерами, прийняли присягу на вірність українському народу.

     І от, нарешті, фінальна частина – вручення погонів. І новоспечених офіцерів, і батьків, друзів, коханих, які завітали на урочистості з цього приводу, від імені ректора університету завітав проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, випускник кафедри, офіцер з бойовим досвідом АТО майор Максименко. Пісенні вітання – від кафедри культурології – заслуженого артиста України Віктора Кавуна, чоловічого вокального ансамблю «Амеро», Світлани Хандожинської.

     Урочистий стрій офіцерів традиційно освятив священник отець Юрій.

     У нашій родині життя з армійською службою пов’язали і тато, і дідусь, аргументує свій вибір магістр механіко-технологічного факультету, а за військовою кваліфікацією командир ремонтного підрозділу Олексій Новак. І невідомо, як складеться життя, а захищати рідну землю треба вміти. Тож ці погони – певна данина цій життєвій істині.

     Серед нинішнього поповнення офіцерського корпусу і чимало дівчат. Одна з них – донька військового, студентка економічного факультету Дар’я Безверха. Її батько, колишній комбат першої танкової бригади, яка однією з перших прийняла на себе удар ворога на Сході України в 2014 році, – підполковник Ігор Безверхий віддав Збройним Силам України більше 30 років, а нещодавно отримав запрошення викладати на університетській кафедрі військової підготовки. А сама вона так коментує фінал навчання на кафедрі військової підготовки: більше перспектив, коли маєш два фахи – диплом економіста і військове звання.

     У іншої випускниці – Ганни Сівакової – батько загинув на Сході України, захищаючи її суверенітет.  І разом із пагонами молодого офіцера отримала за нього медаль.

     Урочистий марш – і щирі вітання, обійми. Мирного неба вам, панове офіцери!

Валентин Обрамбальський
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook