Вивчаємо зі студентами прогресивні технології ведення молочного бізнесу

8 жовтня 2019 року

Нині набирав чинності новий ДСТУ 3662:2018 «Молоко-сировина коров’яче» та наказ Міністерства аграрної політики та продовольства «Вимоги до безпечності та якості молока і молочних продуктів». Це передбачає впровадження суттєвих методів поліпшення гігієни отримання молока на фермах України. Керивними в цій сфері можуть рекомендації для менеджменту на твариницьких фермах, розроблені міжнародними організаціями (FAO, IDF), зокрема CAC/RCP 57-2004, Good Farming Practices For Animal Production Food Safety, Good Dairy Farming Practice тощо.

Програма спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» покликана сформувати фахівця проактивного складу мислення щодо забезпечення безпечності та якості харчових продуктів тваринного походження. Тому для практичного закріплення матеріалу студенти ОС «Магістир» на практиці ознайомилися із сучасним веденням молочного тваринництва в умовах ВАТ «Терезино» 24.10.2019 р. Згідно матеріалу лабораторного заняття з дисциплін «Гігієна молока і молочних продуктів» та «Гігієна кормів та кормових добавок» студенти оцінили діяльність ферми щодо наявності елементів належної фермерської практики (Good Dairy Farming Practice). Всі елементи належної практики, а саме забезпечення здоров’я корів, гігієни доїння та годівлі (кормів і води), благополуччя корів, охорона довкілля та соціально-економічні аспекти, були обговорені із фахівцями ферми та представниками кафедри ветеринарно-санітарної експертизи доцентами Таран Т.В., Тютюн А.І., ас. Кондрасій Л.А.

Крім того, магістри та залучені до участі в практичному занятті студенти 4 курсу ОС "Бакалавр" (спеціальність ветеринарна медицина), вивчили принципи роботи доїльного робота (яких на фермі 8 шт.) та порівняли із роботою доїльної зали типу "Паралель". А також студенти ознайомилися з роботою лабораторії з дослідження показників якості молока.

Т. Таран

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook