Навчально-науковий семінар «Інновації у ветеринарній терапевтичній практиці» окреслив елементи новизни та інновацій у ветеринарній медицині

5 жовтня 2019 року

2 жовтня 2019 року на базі кафедри терапії і клінічної діагностики факультету ветеринарної медицини  відбувся навчально-науковий семінар «Інновації у ветеринарній терапевтичній практиці», присвячений 100-річчю факультету ветеринарної медицини НУБіП України.

У роботі семінару взяли участь студенти магістратури ФВМ, аспіранти, науково-педагогічні працівники університету.

  

  

Із вітальним словом до учасників  семінару звернулись завідувач кафедри терапії і клінічної діагностики Віталій Костенко та директор НДІ здоров’я тварин Дмитро Засєкін
  
Доповіді, які були запропоновані до заслуховування учасникам семінару, мають значну практичну цінність у терапевтичній практиці дрібних домашніх та продуктивних тварин, а також елементи новизни та інновацій у ветеринарній медицині. 
Олена Костюк (аспірант НУБіП України, ветеринарна клініка Зоолюкс)  представила доповідь на тему «Ультразвукова сучасніть  у кардіології дрібних домашніх тварин»,  що є особливо актуальним у сучасній клінічній практиці.
  
Аспірант НУБіП  України Олексій Єгоров представив  доповідь на тему  «Впровадження телеметричних технологій у ветеринарну терапевтичну практику». Доповідач презентував учасникам семінару  можливості  3-х сучаних приладів, придбаних на факультет ветеринарної медицини.
Зокрема, ветеринарний електронний стетоскоп eKuore Vet, який здатний дистанційно підключатися до мобільних пристроїв за допомогою технології WiFi.  Цей прилад дозволяє швидко і легко проводити  аускультацію, записувати, обробляти або обмінюватися отриманими звуковими файлами.
 
  
Цифровий ветеринарний отоскоп eKuore дозволяє отримувати зображення зовнішнього слухового проходу і барабанної перетинки тварини, оглядати шкіру та інші ділянки тіла, а також значно збільшувати зображення. Прилад дозволяє  проводити фото- та відеофіксацію важливих діагностичних ознак, ділитися інформацією онлайн, та одночасно транслювати сигнал на будь-яку кількість гаджетів, що його оточують.
Цифровий ветеринарний бездротовий ЕКГ монітор eKuore дозволяє за 30 с отримувати, аналізувати, обробляти та поширювати  результати електрокардіографії тварини з одного відведення, а також проводити моніторинг за Холтером та серцевий тест під навантаженням. 
Доповідач Іван Якимчук (аспірант НУБіП України, ветеринарна клініка Зоолюкс) презентував доповідь на тему «Особливості годування пацієнтів інтенсивної терапії». Доповідач  акцентував  на головних принципах годівлі дрібних тварин за інтенсивної терапії, а також на перевагах і недоліках різних методів введення кормів хворим тваринам.
  
Представник компанії Біотестлаб Ніла Бабкіна презентувала доповідь на тему «Ципроколін – антибіотик подвійної дії», розповіла про переваги  особливості застосування даного антибіотика у клінічній ветеринарній практиці.
   
Із новинками у лабораторній практиці познайомила учасників семінару Наталія Шевчук (компанія Labvita). Зокрема, це мікроскопи світового класу з інноваційною вбудованою системою зображень, з можливістю підключення до WiFi, виведення на екран та передачі на будь-який гаджет.
Завершила семінар представник компанії  АВЗ Олеся Коваль-Чудна, яка представила 3 доповіді: «Нефропатії», «Захворювання печінки у котів і собак. Новий препарат "Гепасейф Плюс"», «Антиоксиданти, антигіпоксанти. Застосування в ветеринарній медицині».
  
На завершення семінару, перед підведенням підсумків, було проведено анкетування учасників семінару щодо необхідності проведення подібних заходів. За результатами опитування, 98 % студентів відповіли, що такі семінари необхідні, а 32 % вказали на доцільність їх проведення частіше із залученням практикуючих лікарів ветеринарної медицини. Окрім цього, студенти зазначили теми, з якими було б їм цікаво познайомитись детальніше, що обов’язково буде враховано під час організації подібних заходів у майбутньому.
 
Завідувач кафедри терапії і клінічної діагностики Віталій Костенко
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook