Учитель не професія – це доля: у Мукачівському аграрному коледжі вшанували педагогів

4 жовтня 2019 року

Хай слово «вчитель» буде завжди
Святим на всій оцій землі.
Нехай до нього, як до правди,
Ідуть дорослі і малі.

     Щороку у першу неділю жовтня освітяни всієї країни відзначають професійне свято – День учителя. Це свято є одним з найулюбленіших як самих педагогів, так і їх вихованців. Адже саме в цей день учитель відчуває, що його праця життєво необхідна, а його енергія, творчий ентузіазм, відданість улюбленій справі є запорукою успіху найважливішого завдання – виховання підростаючого покоління.

     Учитель, викладач… Які звичні та місткі ці слова… Але скільки мудрості, турботи в них, скільки доброти і ласки, чуйності і любові, переживання за долю кожного учня, студента.
      Учитель – це той, хто навчає, збагачує розум і душу, хто відкриває перед нами невичерпну скарбницю знань, розкриває безмежний, дивовижний світ слова, історії, прагне, щоб ми стали хорошими людьми, гідними громадянами своєї держави, – такими словами розпочався святковий концерт з нагоди Дня працівника освіти у ВП НУБіП України «Мукачівський аграрний коледж».

      З вітальним словом до колективу та ветеранів педагогічної ниви, яких запросили на урочистості, звернувся директор коледжу Садварі Юрій Юрійович. Очільник закладу подякував усім за плідну працю та високий професіоналізм, побажав здоров'я, миру, наснаги в роботі, успіхів і творчих перемог. 

      Відзначити професійне свято і привітати освітян, висловити свою щиру подяку та побажання прийшли і гості – заступник голови Закарпатської обласної ради Грицик П.В., виконувач обов’язків голови Мукачівської РДА Данканич А.А., заступник голови Мукачівської районної ради Дерев'яник В.П. 

     Учитель – це не просто професія, це велика відповідальність, велике серце, велика душа. Тому нехай кожен педагог часточку свого великого серця і великої душі віддасть своїм вихованцям, тоді його місія як педагога буде виконана, – сказав пан Грицак. За дорученням керівників області Петро Васильович вручив кращим викладачам та працівникам коледжу Почесні грамоти та подяки.
      Кожна людина упродовж життя згадує своїх учителів із особливим теплом і вдячністю. Саме педагог допомагає виявити та реалізувати здібності й таланти учня, формує його життєві цінності, наставляє на правильний шлях, вчить найпремудрішої науки – бути на землі людиною. Тож обов’язком усіх нас є пам’ятати своїх учителів, поважати їхню нелегку працю, переймати від них знання і досвід, – така головна думка вітальних слів Данканича А.А. та Дерев'яника В.П. З нагоди Дня працівника освіти представники району нагородили грамотами ти подяками кращих працівників.

     Не забули сьогодні і про ветеранів освітянської ниви. У вітальних промовах до них зверталися зі щирими словами вдячності за їх невтомну працю, корисні поради і повчання, за тепло душі і серця. А щоб цей день став для них незабутнім, всім вручили грамоти.

      Яке свято без пісні та танцю? Чудові ліричні пісні подарували найкращим і найулюбленішим викладачам студентки коледжу Попович Аліна та Береш Єлизавета.

     Ніжні і щирі слова вітання любим викладачам прозвучали з уст членів ради студентського самоврядування.
     Приємним дарунком для колективу стали танцювальні композиції у виконанні групи дівчат танцювальної школи «Рондо» та танцювального колективу «Стимул» під керівництвом Мирослави Тагасової.

     Привітати педагогічний колектив завітав і ансамбль «В добрий час». 

     Святковий концерт закінчився, але приємні враження залишаться надовго. Тож ще раз зі святом Вас, дорогі викладачі! Здоров'я Вам, наснаги, енергії та позитиву! Хай здійсняться усі ваші найзаповітніші мрії!


Аліса Чорі

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook