Профорієнтаційна робота з учнями шкіл м. Біла Церква

2 жовтня 2019 року

   Рішення прийнято – випускник школи хоче отримати спеціальність і наразі його завдання зводиться до вибору навчального закладу. Таке рішення приймається родиною спільно, на підставі проведеного моніторингу діяльності вищих навчальних закладів у підготовці професійних спеціалістів та можливостей, що дає кожен із них. На що при цьому звертають свою увагу? Затребуваність професії та її популярність серед абітурієнтів, майбутнє працевлаштування, мовна практика, зарубіжне стажування тощо. Альтернатива породжує сумніви, бо з появою на ринку освітніх послуг, зарубіжних вищих навчальних закладів, що ведуть, останнім часом, активну агітацію, вибір стало зробити ще важче.


  Питання профорієнтації завжди перебувають у центрі уваги викладачів кафедри менеджменту ім. професора Й.С. Завадського. Нині потрібні ефективні механізми сприяння набуттю абітурієнтами адекватних уявлень і знань про сучасну професійну діяльність, формування у них психологічної готовності до вибору майбутньої професії та трудової діяльності. Якісно проведена профорієнтація доцентом Слободяник Анною школами міста Біла Церква, щодо популяризації НУБіП України серед випускників, забезпечила зацікавлення навчальним закладом з боку абітурієнтів та їх батьків.


   Таку підтримку сьогодні продемонструвала мама майбутньої студентки факультету аграрного менеджменту, учениці 11-го класу СЗОШ №16 Олександри Каминіної, яка після скоординованих дій викладачів, остаточно визначилася із професією та закладом, де буде її отримувати. Олександра є президентом школи, спортсменкою, володіє німецькою та англійською мовами, активною у громадському житті, гарною дочкою, що цінує думку батьків. І коли мама запропонувала, не чекаючи дня відкритих дверей, відвідати університет, учениця не вагаючись погодилася. На зустрічі з деканом факультету аграрного менеджменту Анатолієм Остапчуком майбутня студентка отримала вичерпну інформацію щодо переваг навчання, умов вступу, як використати свої надбання та здобути більше, обрати програму академічної мобільності, що відкриває перед студентами унікальні можливості для професійної реалізації випускників.


    Викладачі кафедри будуть продовжувати популяризацію та співпрацю у напрямах, передбачених двостороннім меморандумом про співробітництво та організацію взаємовідносин між університетом та загальноосвітніми навчальними закладами міста, що був підписаний у жовтні минулого року між університетом та управлінням освіти і науки Білоцерківської міської ради.

 
 
 

Аліна Троян,

доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook