Міжнародні наукові комунікації від американських дослідників

30 вересня 2019 року

Будь-яка наука має свої цілі, предмет та об’єкт дослідження, комплекс методів дослідження, оперує власним понятійним апаратом, вона також є соціальним інститутом, у якому відбувається створення, отримання, накопичення, передача наукової та науково-педагогічної інформації. Тому пов’язаним та логічним продовженням будь-якої науки є наукова комунікація, яка є основним механізмом функціонування й розвитку науки, одним з найважливіших механізмів її зв’язку із суспільством та необхідною умовою формування й розвитку особистості вченого.

     Для більш глибокого розуміння процесу наукової комунікації, її ролі для забезпечення ефективного інформаційного обміну та управління цими науковими знаннями необхідним є аналіз існуючих класифікацій засобів наукової комунікації та аналіз функцій, які виконують ці засоби. З метою удосконалення діяльності у сфері міжнародних наукових комунікацій у НУБіП 23-27 вересня 2019 року в рамках співпраці НУБіП України та Університетом Пенсильванії (США) відбувся семінар-тренінг «Research Methods» («Технічні комунікації та написання наукових статей») від професора Університету штату Пенсильванія Рамасвамі Анантісваран (Ramaswamy C. Anantheswaran), у якому приймали .викладачі різних факультетів за  напрямком написання «Написання проектних заявок»

 

До курсу було зареєстровано та пройшли його 25 учасників з різних факультетів та ННІ, серед яких к.е.н., доценти кафедри статистики та економічного аналізу Богданюк О.В., Куць Т.В. та к.е.н., старший викладач Воляк Л.Р. В рамках курсу, НПП мали можливість поліпшити свої навички та знання щодо написання проектних заявок та що важливо, поліпшити знання англійської мови безпосередньо у спілкуванні з носієм мови. Сертифікатами, учасникам курсу, нагородив проректор з навчально-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Ткачук Вадим Анатолійович. Він наголосив на важливості володіння іноземними мовами та висловив впевненість, що надалі проектна та наукова активність НПП університету буде зростати.

Висловлюємо величезну подяку професору Рамасвамі Анантсверен за цікаві лекції у сфері наукових досліджень та комунікацій, а також за цінні поради щодо удосконалення запропонованих проектів. І звичайно, дуже дякуємо міжнародному відділу НУБіП України за надану можливість долучитися до семінару-тренінгу.

 

 

 

К.е.н., старший викладач кафедри

статистики та економічного аналізу

Леся Воляк
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook