Зелений туризм, як елемент взаємодії людини і природи

1 жовтня 2019 року
     Початок нового начального року завжди у студентства починається з активного набуття нових знань у професії та створення нових вражень під час студентського життя. Саме з метою мотивації до своєї майбутньої професії був організований тур для студентів під назвою «Зелений туризм, як елемент взаємодії людини і природи», який тривав з 20 по 23 вересня 2019 року.

     В турі взяли участь студенти ОС «Магістр» зі спеціальності 101 «Екологія»: Анна Ковпак, Наталія Савчук, Ольга Миронюк, Олена Пилипенко, Анна Слободян, Аліса Денисенко, Максим Гречанюк, Іван Волкогон. Програма туру охоплювала подорож від Одеси, через мальовничі плавні Дунайського біосферного заповідника, до «Української Венеції» – казкового містечка Вілкове.

     Зелений туризм розпочали із знайомства з колоритним та самобутнім краєм виноробів й рибалок містечка Вілкове, яке ще називають «містом на єриках» і українською Венецією. Його унікальність і своєрідність пов’язані з розташованими там Кілійською дельтою, наймолодшою і найдинамічнішою ділянкою однієї з найбільших у світі дельт, дунайської, а також великими прісноводними водоймами – лиманами. Внаслідок цього тут переважають величезні водно-болотні угіддя, представлені очеретяними плавнями, вкритими мережею проток, каналів, з численними озерами. Під час водної екскурсії на дерев’яному катері «Лебединка» дельтою Дунаю, студенти побачили різноманітні й наземні екосистеми. На відносно невеликій за площею територією є ділянки заплавних лісів, луків, солончаків, пісків, залишки степів. Тому активна охорона природних комплексів Придунайського регіону – один з пріоритетів заповідної справи в Україні. Також, студенти-екологи завітали на острів «Полуденний», де безпосередньо річка Дунай впадає у Чорне море, це місце на якому розпочинається відлік річки Дунаю і відповідно там розташований символ - «0 км». Прогулюючись на цьому острові, по дикому морському узбережжі, ми змогли побачити унікальні види флори та фауни, спостерігати за птахами, які живуть на території заповідника. Перший день туру закінчився відвідуванням туристичного півострова в середині Дунайського біосферного заповідника «Зелена Гавань», де був організований пікнік та активний відпочинок в реаліях дельти Дунаю.

     Наступний день туру продовжили вивченням екологічного стану морського узбережжя території міста Одеси. Також відвідали екскурсію «Таємниці підземної Одеси», під час якої пройшлися мережею підземних ходів та лабіринтів під Одесою, побачили будівельний камінь – ракушняк – «понтичний» вапняк, який використовувався для забудови міста, а також карстові і дилатансійної печери.

     Зелений туризм залиш після себе багато позитивних вражень які спонукали до формування екологічної свідомості у студентів. Самі ж екологи отримали безліч яскравих емоцій, насолодилися морськими краєвидами, вивчили рідкісні види флори та фауни в дельті Дунаю.
     Хочу подякувати колективу студентів, що прийняли участь в турі за їх чудовий й позитивний настрій під час водних та наземних прогулянок, а також за незабутні емоції та активний відпочинок.

Віта Строкаль,
доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook