Секрети гармонійного життя – основа наукових знань людства

23 вересня 2019, 9:23

Всебічне вивчення науки потребує звернення до її витоків. Людська цивілізація за тисячоліття свого існування накопичила великий досвід, що міститься в багатьох джерелах: починаючи від стародавніх священних текстів до народних традицій, легенд та передань. Саме вивчення цих витоків відкриває перед нами неосяжну перспективу дослідження себе та світу.

Задля розширення кругозору першокурсників гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП викладачі кафедри соціальної роботи та інформаційних технологій в освіті запросили до спілкування зі студентами першого курсу цікаву гостю, – дослідницю та педагога Тетяну Олександрівну Таран. Під час спілкування із майбутніми соціальними працівниками вона розповіла про секрети давніх цивілізацій, мешканці яких споконвіку шукали гармонії між божественним началом, людиною та всесвітом.

За словами пані Таран, саме в стародавній Індії було відкрито перший в світі університет, який існував 2700 років тому та в якому навчалися тисячі студентів. Знання, яких вони там набували, були увічнені зокрема в традиції Аюрведи. Це змістовне вчення не лише регламентувало принципи гармонічного та здорового життя людини, а й описувало складні медичні операції.

Наостаннє, дослідниця розповіла першокурсникам про ведичні засади формування порядку дня. За її словами, найбільш продуктивною частиною доби є ранок, на який слід переносити більшу частину інтелектуальної та творчої активності. Першу половину дня, згідно із твердженням пані Тетяни Таран, слід присвятити вивченню літератури, яка не потребує значної концентрації, в той час, як період другої половини дня найбільш підходить для фізичної активності. Вечір слід присвятити хатнім клопотам та спілкуванню, а спати необхідно лягати до опівночі.

Годі й казати, що такі знання не лише стануть у нагоді студентам в процесі їхнього пізнання світу, а й допоможуть якісно та ефективно гармонізувати життєвий ритм, розкрити глибини власного творчого потенціалу.

 

Антон Фоменко

 

куратор, викладач кафедри соціальної роботи та

 

інформаційних технологій в освіті

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook