Студенти-курсанти 2 курсу відвідали Національний музей медицини України

27 вересня 2019 року

25 вересня 2019 року студенти 2 курсу 1 і 2 груп факультету ветеринарної медицини спеціальності «Ветеринарне забезпечення військ (сил)» разом із наставниками Жуковським М.О. і Кос'янчук Н. І. відвідали Національний музей медицини України.

Національний музей медицини України був створений 1983 р., відзначений Державною премією України у галузі науки і техніки. Указом Президента України від 15 лютого 1999 р. йому було надано статус Національного.

В експозиції музею представлені твори українського образотворчого мистецтва, що пов'язані з медичною тематикою з стародавніх часів і до наших днів.
Студенти та викладі з захопленням та інтересом розглядали оригінали наукових праць відомих лікарів минулих століть з епідеміології, гігієни, мікробіології, хірургії, акушерства та інші наукові видання, які актуальні і сьогодні.

Крім стендової експозиції, в музеї створені інтер'єри з портретними фігурами відомих вчених і лікарів, діорами, присвяченими найбільш визначним подіям в українській медицині. Зокрема, відтворено роботу військово-польових хірургів при обороні Голосієва під час другої світової війни. Студенти-курсанти факультету ветеринарної медицини з гордістю оглянули дану експозицію і вдячні захисникам Києва, до складу яких входили студенти та викладачі нашої рідної альма-матер.

М. Жуковський

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook