Студенти Заліщицького коледжу взяли участь в українсько-польській програмі обміну молоддю

27 вересня 2019 року

     За сприяння Спілки шкіл рільничих міста Намислова (Польща) 12 кращих студентів ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» взяли участь у реалізації проекту «Пізнаємо-розуміємо. Польські та українські маршрути ідентичності». Його метою є виховання поваги до історії та культури народів-сусідів, взаєморозуміння молодих людей, збільшення толерантності та відкритості через пізнання національної ідентичності партнерів. Фінансування реалізації програми проекту здійснюється Польсько-Українською Радою обміну молоддю.

     Протягом тижня українські студенти спільно з польськими однолітками подорожували Намословом та його околицями, відвідували визначні історичні місця Кракова, Ополя, Вроцлава, обговорювали переваги та загрози соціальних мереж, значення минулого в житті сучасної молоді, орієнтувалися в незнайомій місцевості за допомогою Google карт, брали участь в розвиваючих квестах, малювали карту емоцій, співали українсько-польських пісень, створювали презентації та відеофільми. Один із вечорів українці провели у родинах польських ровесників, що дозволило їм краще пізнати звичаї і традиції країни партнерів. У веселій дружній атмосфері глибше пізнавались національні мови, співались пісні та виконувались танці. Завершальним етапом проекту українсько-польського обміну молоді в Польщі стало проведення урочистої академії. На захід були запрошені представники повітового староства, керівники освіти, вчителі, представники учнівського самоврядування з інших шкіл. Учасники проекту звітували про результати проекту, презентували створені відеофільми та виставку фотографій.

     При прощанні у всіх на очах були сльози, бо провели спільно 7 чудових днів, знайшли нових друзів, глибше пізнавали польську історію, культуру, звичаї та традиції. Через два тижні учні Спілки шкіл рільничих міста Намислова відвідають Україну та продовжуватимуть реалізацію програми проекту.

Галина Петрів,
керівник української групи студентів
українсько-польського обміну молоддю

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook