Партнерство ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження з Сільськогосподарським університетом штату Таміл-Наду, Індія: нові ідеї розвитку біонергетики

24 вересня 2019 року

Стартував українсько-індійський науково-дослідний проект «Науково-технічні основи створення комплексу енерготехнологічної переробки біомаси для отримання речовин з новими властивостями і підвищення їх комерційної цінності», що реалізовуватимуть у 2019-2021 роках. Наукові керівники проекту: S. Pugalendhi, професор кафедри інженерії відновлюваної енергії, Сільськогосподарський університет Таміл-Наду, Коїмбаторе, Індія; Микола Заблодський, професор кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій НУБіП України. Прикладне дослідження проводиться на стику таких наук, як електротехніка, теплотехніка та біотехнології.

22 вересня 2019 р. завершився двотижневий візит до України індійських партнерів - професорів S. Pugalendhi, P. Subramanian. Одним з головних заходів в ході візиту було проведення науково- практичного семінару «Конверсія біомаси для отримання палива і речовин з новими властивостями та підвищення їх комерційної цінності» під головуванням начальника науково-дослідної частини  НУБіП України Володимира Отченашко та директора ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Володимира Козирського. На семінарі обговорювалася низка питань з проблем створення ефективних біогазових технологій, застосування електромагнітних технологій у агропромисловому секторі, індійський і український сценарій розвитку біоенергетики. У семінарі  прийняли участь завідувачі кафедр, науково-педагогічні працівники, аспіранти ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження і інших підрозділів НУБіП України.

Зменшити собівартість кінцевих продуктів термохімічної конверсії дрібнофракційної рослинної біомаси при суттєвому підвищенні ефективності її енергетичного використання і отриманні додаткової економічної та екологічної вигоди можна шляхом розробки і впровадженні комплексних піролізних технологій, які дають можливість поряд з виробництвом енергетичної продукції отримувати супутні високоліквідні продукти. Попередні дослідження вказують на те, що за допомогою зовнішнього електромагнітного поля, під впливом акустичних коливань та інфрачервоного випромінювання можна змінювати час реклаксаціі, збільшуючи ймовірність виникнення нових зв'язків целюлози і зміну властивостей біомаси і  сумішей. Пошук оптимальних рішень по реалізації таких процесів, потребує спеціальних аналітичних та експериментальних досліджень, що і є змістом даного спільного проекту.

Завідувачі кафедр електротехніки, електромеханіки та електротехнологій Андрій Жильцов, автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Віталій Лисенко, теплоенергетики Валерій Горобець, тракторів, автомобілів та біоенергетичних систем Геннадій Голуб продемонстрували гостям навчальну і наукову лабораторну базу та обговорили перспективи співробітництва.

У ході зустрічі індійських партнерів з директором ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Володимиром Козирським, завідувачем кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій  Андрієм Жильцовим та науковим керівником проекту Миколою Заблодським обговорені не тільки плани наукових досліджень, але й перспективи співробітництва у освітянській діяльності.

Микола Заблодський,

професор кафедри електротехніки,

 електромеханіки та електротехнологій

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook