Підвищення кваліфікації магістрів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

23 вересня 2019 року
м. Київ, вул. Святошинська, 2

 

    Із 16 по 19 вересня 2019 року на базі Державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» (ДП «УкрНДНЦ») відбулися лекційні та практичні заняття для магістрів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції, спеціальності 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» разом із навчально-педагогічними працівниками кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції. 

   Тема підвищення кваліфікації для спеціалістів харчової та переробної галузі звучить так: «Сертифікації системи управління якістю відповідно до вимог стандарту ДСТУ ISO 90001:2015».

 

Мета виїзного заняття:

Опрацювання процесу задоволеності споживачів із використанням національного стандарту  ДСТУ ISO 9001:2015 «Системи управління якістю. Вимоги».

 

Завдання для опрацювання:

1. Аналіз національного стандарту ДСТУ ISO 9001:2015.

2.Описати поточний стан впровадження системи управління якістю (СУЯ) в лабораторії, застосувати SWOT-аналіз.

3.Розробити комплекс критеріїв, необхідних для оцінки результативності та ефективності процесу задоволеності споживачів. Проаналізувати практичну можливість застосування розроблених критеріїв.

4.Сформулювати реальні (або теоретично можливі) невідповідності, розробити і зафіксувати необхідні коригувальні дії (якщо це застосовно).

5.Проаналізувати комплекс проведених робіт та скласти звіт.

 


 

Провідні фахівці в сфері стандартизації розповіли студентству важливість професії, яку вони здобувають та для чого впроваджувати системи управління якістю на підприємствах. Впродовж семінару було розібрано ключові поняття системи, особливості впровадження на підприємствах різних галузей, то б то харчової і не харчової промисловості і особливу увагу спікери надали практиці впровадження ДСТУ ISO 9001:2015 в українських компаніях. Найбільше із виділеного часу було виділено на запитання, які цікавили студентів. На закінчення представники запросили всіх бажаючих до навчання та співпраці.

 

Кафедра стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції висловлює подяку за проведене навчання керівництву ДП «УкрНДНЦ».

 

Тетяна Розбицька,

асистент кафедри стандартизації та

сертифікації с.-г. продукції

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook