Нарада з енергозбереження: використовуємо резерви і працюємо системно!

20 вересня 2019 року
     20 вересня 2019 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка ректорат за участі комендантів корпусів, завідувачів гуртожитками, керівників служб та студентського самоврядування відбулася традиційна нарада, присвячена реалізації програми енергозбереження.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко підбив підсумки роботи за серпень: ощадливо споживали електрику, проте зафіксовано перевитрати води. У цілому ж за останні роки є відчутні результати. Разом з тим потрібно проаналізувати всі наявні резерви і їх використати. Прикладом може слугувати ініціатива із заміни ламп розжарювання на енергозберігаючі – в кампусі, в усіх гуртожитках це зроблено 100%. Зовсім протилежна ситуація в навчальних корпусах. Детальні завдання сформульовані і поставлені відповідальним.

     Дисципліну, а саме відвідуваність студентами аудиторних занять, проаналізував проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. На основі даних перевірки, яка проводилася 12 та 17 вересня, середня явка склала 72%. Майже у повному складі були присутні студенти ННІ неперервної освіти і туризму, лісового і садово-паркового господарства, факультетів юридичного і землевпорядкування. Гірша ситуація на факультетах механіко-технологічному, захисту рослин, біотехнологій і екології та ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Певними закономірностями стали відмінність у підходах деканатів до системного контролю відвідуваності, кореляція присутності на заняттях і курсом, надання великої кількості індивідуальних графіків навчання, особливо в магістратурі. Як зазначив ректор Станіслав Ніколаєнко, дослідження мотивації студентів до навчання, поліпшення матеріально-технічної бази та практикоорієнтоване навчання – самі ці складові повертають студентів в аудиторії. І на цьому треба всім системно працювати.

  

     Про санітарний стан території університету доповіли завідувач господарським відділом та директор студмістечка Сергій Стецюк. І тут також повинна працювати система: щотижневі, щомісячні наради з актуальних проблем і підбиття підсумків за участі всіх відповідальних осіб, планування роботи тощо.

  

  

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко поставив нагальні завдання: активізувати сплату за навчання і проживання, розгорнути профорієнтаційну роботу і набір на підготовчі курси, вести постійний контроль за якістю знань, сформувати стратегічну групу розвитку та кластери, в кожному підрозділі розробити план реалізації рішення серпневої вченої ради, розглянути ситуації з набором в магістратуру – запросити кращих випускників бакалаврату з інших університетів, зокрема переможців олімпіад, посилити підготовку з англійської мови, переглянути навчальні плани з тим, аби спеціальні фахові дисципліни викладати на ранніх курсах. Окреме доручення ректорат дав деканам Оксані Тонсі, Анатолію Діброві та Тарасу Євсюкову – розробити проект звернення колективу університету щодо запровадження в Україні ринку земель сільськогосподарського призначення.

 

Денис Рудень

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook