Корпоративна соціальна відповідальність: від практиків для сучасного управлінця з інноваційної діяльності

17 вересня 2019 року
     13 вересня 2019 року магістри ОПП «Управління інноваційною діяльністю» відвідали презентацію першого в Україні онлайн-курсу з КСВ та платформи impactorium.

     За ініціативи 1+1 media та Центру «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» за підтримки соціально-відповідальних компаній Astarta-Kyiv, DeloitteUkraine, DTEK, Energoatom було створено освітній онлайн-відео курс з корпоративної соціальної відповідальності.

     Тема корпоративної соціальної відповідальності (КСВ) з кожним роком набуває все більшої популярності. Інтерес до неї зростає в Європі, США та країнах, що розвиваються, завдяки вимогам споживачів, співробітників та регуляторів. У сучасних умовах розвиток КСВ в Україні відстає від міжнародного. Відповідно до дослідження, проведеного CSR Ukraine, експертною організацією Центр “Розвиток КСВ”, КСВ все ще не стала частиною корпоративного управління в компаніях, оскільки тільки 24% компаній мають бюджет на виконання програм/заходів із соціальної відповідальності і лише 12% компаній мають систему вимірювання показників ефективності з КСВ. Третина компаній в Україні підтверджують, що їм не вистачає знань та досвіду для впровадження КСВ.

     Курс є доступним кожному бажаючому на онлайн-платформі Impactorium - платформі для освіти зі сталого розвитку, щоб змінити себе, свою компанію та країну. Навчання включає 14 тем із теорією та практичними кейсами, а саме: 1) що таке КСВ, 2) вплив КСВ на компанію, 3) суттєві питання і стейхолдери, 4) стратегія КСВ, 5) нефінансова звітність, 6) помилки під час реалізації КСВ, 7) корпоративне управління, 8) чесні операційні практики, 9) права людини, 10) охорона довкілля і зелений офіс, 11) розвиток і залучення громад, 12) робота зі споживачами, 13) трудові відносини, 14) відповідальні мережі постачальників.
     Слухачів ознайомили з особливостями створення курсу та відгуками слухачів курсу, які в числі перших були ознайомлені з деякими темами курсу.

     Підняті питання зацікавили магістрів та викликали дискусії щодо впровадження даних питань в українських підприємствах, які будуть обговоренні на практичних заняттях в університеті.



Катерина Обиход,
асистент кафедри публічного управління та
менеджменту інноваційної діяльності 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook