ДЛЯ УСПІШНОГО МАЙБУТНЬОГО НЕОБХІДНІ УСПІШНІ ЗНАННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ

17 вересня 2019 року

Language is a process of free creation; its laws and principles are fixed, but the manner in which the principles of generation are used is free and infinitely varied. Even the interpretation and use of words involves a process of free creation.

Noam Chomsky

Без англійської нікуди. Для вступу до вишу і для випуску треба буде знати англійську на хорошому рівні. Як мінімум, доведеться розуміти лекції, які проходитимуть англійською. Про це йдеться в Концепції розвитку англійської мови від Міністерства освіти. Нові вимоги набудуть чинності через чотири роки – до 2023.

Чим вище рівень англійської у населення, тим багатша країна. Економічний розвиток залежить від знання громадянами англійської мови, вважають в Міністерстві освіти.

Володіння англійською мовою на рівні не менш як В1 стане обов’язковою умовою для вступу, В1+ для студента-випускника бакалаврату, якщо він хоче отримати диплом. Для старших рівнів – магістри та доктори філософії В2. Частину профільних дисциплін пропонують зробити англомовними та проводити регулярні "скринінги знань", зокрема, запровадити обов’язкове ЗНО з іноземної мови після бакалаврату.

Для заохочення університетів до викладання і студентів до вивчення англійської мови під час бакалаврату концепція Міносвіти передбачає збільшення годин і зміну змісту мовних дисциплін. Планується, що надалі будуть широко використовувати іспити для підтвердження рівня володіння англійською мовою на рівні В2.

На нашу думку, однією з основних проблем англійської в університетах – це рівень, з яким у виші потрапляють вступники, і він надзвичайно різний. Це водночас шкодить обом групам – і студентам з низьким рівнем, які не встигають за програмою й не можуть нормально її засвоювати, так і сильним студентам, які страждають від політики "орієнтації на слабшого". Звичайно, досягти певного рівня досить непросто. Студентові необхідно задуматися над мотивацією, правильним і чітким time-table, підібрати відповідний курс навчання, консультації. І в цьому всім студентам, як і завжди, допоможуть викладачі кафедр іноземних мов.

Шановні студенти! Вам неймовірно пощастило. На базі гуманітарно-педагогічного факультету вже кілька років працює центр вивчення іноземних мов, який пропонує студентам, аспірантам та викладачам університету курси вивчення англійської, німецької, французької, польської, італійської, іспанської, португальської, турецької, китайської, хорвацької, румунської, чеської мов для підготовки до сертифікаційних екзаменів (сертифікат А1 – С2) та складання ЗНО з іноземної мови для вступу до магістратури.

 

Нам необхідно думати наперед, на два три чотири роки, говорить декан факультету, професор Шинкарук Василь Дмитрович. Наші студенти повинні зайняти достойну нішу на ринку праці, повинні бути затребуваними і конкурентоспроможними. Тому за ініціативи декана та підтримки викладачів кафедр іноземних мов створені умови для досягнення мети – вивчити англійську мову на високому рівні.

 

Також хочеться нагадати, що 29 травня 2019 року на базі гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України вперше відбулося тестування студенів і науково-педагогічних працівників з англійської мови FCE на рівень В2. Проведення іспиту FCE на рівень В2 в Національному університеті біоресурсів і природокористування України стало можливим завдяки укладанню угоди між гуманітарно-педагогічним факультетом і Платиновим екзаменаційним центром Оксфорд Клас (UA009), який є офіційним представником Cambridge English Assessment (Велика Британія). Завдяки цій домовленості в нашому університеті функціонують курси іноземних мов для підготовки до міжнародних Кембриджських екзаменів (сертифікат В2). Досвідчені викладачі кафедр англійської філології, романо-германських мов і перекладу, англійської мови для технічних і агробіологічних спеціальностей наполегливо працюють над формуванням і розвитком умінь слухачів курсів легко спілкуватись на різні теми з носіями мови, аналізувати інформацію та аргументовано висловлювати власну точку зору. На заняттях, в процесі підготовки до іспиту, слухачі курсів вивчають значний обсяг лексичного і граматичного матеріалу, який використовується носіями англійської мови у повсякденному житті. А результат роботи – всі отримали Сертифікат рівня В2! Не треба боятися, треба рухатися вперед до мети!

НПП кафедри англійської філології

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook