Бережанський агротехнічний коледж взяв участь у кар’єрному форумі «Профорієнтація – 2019»

17 вересня 2019 року

Якщо ви вдало оберете 
професію і докладете до неї душу,
то щастя саме знайде вас
(Ч. Дарвін)

     13 вересня у м. Бережани проходив І Міжрайонний кар’єрний форум «Профорієнтація – 2019», організований Бережанською районною філією Тернопільського обласного центру зайнятості (ОЦЗ) спільно з фахівцями Тернопільського ОЦЗ, разом із місцевими органами влади, закладами освіти, військовими, роботодавцями, за участю представників 4-х районів Тернопільської області: Бережанського, Підгаєцького, Зборівського, Козівського, а також об’єднаних територіальних громад.

     Це був унікальний шанс для школярів та усіх бажаючих:

  • побувати фінансистом, фітодизайнером, електриком, електрогазозварювальником, пожежником, поліцейським, бджолярем, лікарем, військовим;
  • виготовити натуральну косметику, прикраси (канзаші), фіточаї, листівки, вироби з соломи, дерева, каменю, металу, глини, побувавши на відповідних майстер-класах;
  • попрацювати на тракторі та зернозбиральному комбайні;
  • покерувати роботом і «дроном»;
  • взяти участь у конкурсі малюнка на асфальті;
  • самостійно cтворити мультфільм;
  • навчитися надавати першу медичну допомогу, вимірювати тиск і пульс, робити ін’єкції (на манекені);
  • «зареєструвати» шлюб чи народження дитини.

  

   

     У програмі заходу: презентація народних ремесел, рольові ігри з фінансової грамотності, різні тренінги для старшокласників та психологів, психодіагностичне обстеження на визначення професійних нахилів і ще багато чого цікавого. В цілому на заході було представлено 9 локацій.

     Як заведено, жоден захід не проходить без поважних гостей. Так, на форум завітали Інна Бондіні – начальник управління надання послуг населенню Державного центру зайнятості України (м. Київ), Василь Олещук – директор Тернопільського обласного центру зайнятості, Тетяна Білінська – начальник відділу організації профорієнтації Тернопільського обласного центру зайнятості, Ольга Хома – начальник управління освіти Тернопільської обласної державної адміністрації, Лариса Овчарук – підприємець, бізнес-тренер і директор з продажів у косметичній компанії.

  

     Не могли пропустити такий важливий і масштабний захід і викладачі й студенти Бережанського агротехнічного коледжу. Ми репрезентували спеціальності, за якими здійснюється підготовка фахівців: фінансист, економіст, підприємець, обліковець (використання інформаційних технологій при вивченні економічних дисциплін: бізнес-симулятор VIAL+, практика онлайн в ПриватБанку); інженер з комп’ютерних систем «Твої перші кроки в роботехніці» (презентація діяльності гуртка робототехніки та 3D-моделювання); технік-механік (імітація управління трактором та зернозбиральним комбайном); технік-електрик (майстер-клас з вимірювання освітленості).

     Студенти, які займаються в гуртку декоративної флористики, продемонстрували професію фітодизайнера, показавши майстер-клас з виготовлення екібан, кашпо, букетів із зерен кави, газети, квітів та інших природніх матеріалів.

  

  

  

     Поважні гості, голови ОТГ, керівники районів, міські голови, директори шкіл, очільники відділів освіти, учні та їх батьки, а також усі, хто відвідав наш презентаційний намет, отримали цікавий буклет про Національний університет біоресурсів і природокористування України, останні номери газет «Університетський кур’єр» та «Вісник коледжу», буклети про коледж, ручки, календарики.

     У програмі заходу проходив лекторій під відкритим небом «Що я можу зробити для держави сьогодні…», одним із спікерів якого виступила директорка Бережанського агротехнічного коледжу Світлана Пилипишин.

 

     Активним та запальним ведучим заходу був практичний психолог коледжу Василь Лещук.

     На завершення форуму всі учасники отримали від обласного центру зайнятості та його районної філії м. Бережани грамоти, подяки та дипломи.

 


Ольга Процик,
провідний фахівець з профорієнтації
випускників навчального закладу
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook