Науковці факультету ветеринарної медицини проводять дослідження у Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику

16 вересня 2019 року
     Співробітники кафедри паразитології та тропічної ветеринарії доценти Марина Галат і Олена Семенко, аспірантки Ольга Бойко і Софія Стець за підтримки директора Українського науково-дослідного інституту сільськогосподарської радіології, професора Валерія Кашпарова після виконання усіх необхідних підготовчих етапів відповідно до робочої програми розпочали виконання практичної частини запланованих робіт за державною науковою тематикою «Моніторинг особливостей поширення зоонозних інвазій тварин та їх профілактика в умовах Чорнобильської зони радіоактивного забруднення».

     Метою проекту є вивчення поширеності зоонозних інвазій у Чорнобильській зоні радіоактивного забруднення та прилеглих областях з використанням найсучасніших методів. Зокрема, будуть застосовані паразитологічні методи діагностики, моніторинг поширення хвороб, імунобіологічні методи, полімеразна ланцюгова реакція, радіобіологічні методи.
     Авторами даного проекту будуть вперше вивчені ризики поширення зоонозних інвазій територією України, що в свою чергу дасть можливість попередити спалахи цих небезпечних хвороб серед людей.

  

     У процесі досліджень будуть використані напрацювання щодо діагностики та заходів боротьби з інвазійними хворобами тварин, спричиненими збудниками, що належать до різних систематичних груп. Це дасть змогу вперше в Україні в умовах Чорнобильської зони встановити джерела зараження паразитарними хворобами тварин і людини та попередити їх поширення.

Наталія Сорока,
завідуюча кафедри паразитології та
тропічної ветеринарії

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook