Студенти навчились досліджувати ґрунти на наявність яєць гельмінтів та личинок

13 вересня 2019 року

У четвер, 12 вересня 2019 року, на базі навчальної лабораторії кафедри гігієни тварин та санітарії імені професора А. К. Скороходька викладачем кафедри, кандидатом ветеринарних наук, доцентом В. М. Поляковським, аспіранткою кафедри паразитології та тропічної ветеринарії О. В. Стець та завідувачем навчальної лабораторії кафедри паразитології та тропічної ветеринарії І. А. Береговець було проведено лабораторне заняття зі студентами 3-го курсу ОС «Бакалавр» на тему: «Дослідження ґрунтів на наявність яєць гельмінтів та личинок».


Теоретична частина заняття включала перевірку знань студентів та викладення викладачем основних положень стосовно факторів і шляхів зараження навколишнього середовища яйцями трематод, цестод, нематод, акантоцефал та личинками гельмінтів.


Під час практичної частини заняття студентами було відпрацьовано методики збору дослідного матеріалу та проведено копрологічні дослідження проб ґрунту за методом Фюллеборна.


Студенти проявляли активність, цікавились новим матеріалом, запитували та самі відповідали на запитання. На завершення заняття подякували викладачам за змістовний виклад матеріалу.

І. Береговець

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook