Студенти кафедри - майбутні експерти з питань інклюзії

10 вересня 2019 року

9 вересня студенти магістратури 2 року навчання спеціальності «Соціальна робота» взяли участь у проекті "Доступно.ua", який реалізовано у місті Біла Церква. Керівником проекту є Дмитро Щебетюк - український активіст, спортсмен, блогер, мандрівник, який у лютому 2011 року пошкодив хребет і відтоді пересувається на візку.
Мета проету – показати, що люди, які пересуваються на візку мають можливість доступу до різних закладів та установ.
Під час реалізації проекту Білоцерківський міський територіальний центр надання соціальних послуг отримав позначку "Доступно Рекомендує", хоча ще не так давно цей заклад мав дещо доопрацювати, а зараз зміни уже помітні. За цей час реалзації проекту адміністрація встигла встановити додаткові поручні поруч з умивальником та на дверях, перемістити нижче дзеркало та промаркувати сходинки контрастним кольором.
Зустрілися й з міським головою, який запевнив що буде працювати у даному напрямку.
Будемо сподіватись, що аптеки, ЦНАП, кав’ярні, лікарні, міська рада, будинки культури, кінотеатри, РАЦС та інші заклади, які були перевірені, дослухаються до рекомендацій та почнуть змінюватися задля доступності для маломобільних груп населення.
До речі, після перевірок різних міст України буде створена онлайн-карта доступності, де людям на візку буде зручно подивитися куди варто їхати, а куди ні, щоб даремно не витрачати свій час та сил.

Долучайтесь до проекту - навчайтесь на соціального працівника!

Марина Князєва - студентка магістратури,

Артур Кочарян - доцент кафедри соціальної роботи та інформаційних технологій в освіті


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook