Сьогодні студент – завтра керівник: лекції Станіслава Ніколаєнка

6 вересня 2019 року
     «Сьогодні студент – завтра керівник» – із такого гасла 5 вересня 2019 року на гуманітарно-педагогічному факультеті у переповненій аудиторії розпочато курс лекцій професора Станіслава Ніколаєнка з навчальної дисципліни «Керівник закладу освіти», який розкриває студентам-магістрантам організаційно-педагогічні та правові основи управлінської діяльності.

     Лекції проходили в доброзичливій атмосфері. Студентів-магістрантів спрямовано на отримання сучасних теоретичних та практичних знань у межах правових засад створення та діяльності навчальних закладів України всіх рівнів, формування потрібних вмінь та навичок щодо застосування на практиці норм чинного законодавства в роботі на посадах у навчальних закладах.

     На першій лекції порушено проблему світових та національних тенденцій управління розвитком освіти, які розглядалися через призму сучасних проблем розвитку світу, наявних передумов виникнення економіки знань, проблем освіти і науки в світі та українському суспільстві, теоретико-методологічних підходів до творення законодавства про освіту.

     На другій лекції Станіслав Миколайович висвітив правові засади реалізації управлінських функцій керівником закладу освіти, зокрема історичні витоки законодавства України про освіту; роль і місце керівника закладу освіти в реалізації законодавства про освіту; функціональні обов’язки, контракти та посадові інструкції керівників закладу освіти; структуру управління закладом освіти; особливості діяльності суб’єктів господарювання, які надають послуги у сфері освіти.

     Підсумком проведених занять стало отримання студентами настанов та завдань, виконання яких дозволить розвинути їхні дослідницькі здатності та формувати професійну компетентність майбутнього керівника.

Ігор Буцик,
заступник декана
гуманітарно-педагогічного факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook