Чому я обрала спеціальність 193 "Геодезія та землеустрій" на факультеті землевпорядкування НУБіП України!

3 вересня 2019 року
факультет землевпорядкування

 

Вибір освіти та фаху завжди залишається актуальним питанням для вступників, навіть якщо Ви вже маєте освіту, адже щороку тисячі абітурієнтів прагнуть знайти себе. Насправді це нелегкий крок, адже ринок праці змінюється неймовірними темпами, а вибір роботодавця звужується лише до кращих спеціалістів.
Перед випускниками шкіл постає питання: «Де отримати освіту», «Яку спеціальність обрати», «Як же стати професіоналом своєї справи?» та «Де працювати після ВНЗ?», а перед випускниками бакалаврату – «Де продовжити навчання», «Чи обрати інший ВНЗ», «Чи змінити фах» . Якщо Ви плануєте отримати інженерну освіту європейського рівня, стати фахівцем своєї справи, тоді Ви мусите обрати факультет землевпорядкування НУБіП України та спеціальність 193 «Геодезія та землеустрій»
У цій статті далі мова піде про мене, вже випускницю 4 курсу та мої думки про спеціальність, фах інженера-землевпорядника, факультет на якому я навчають та в більшій мірі про співпрацю кафедри управління земельними ресурсами із Інститутом землекористування НААН України.
Отже, я хочу розповісти, перш за все, як я потрапила на цю спеціальність. Закінчивши 11 клас з відзнакою, я будувала великі плани на майбутнє, я хотіла таку професію, яка буде приносити мені задоволення, яка не набридне мені через рік і яка буде приносити мені достойний заробіток. Я почала багато шукати, читати і «гуглити», також цікавилась у рідних і друзів, всі радили поповнити багаточисельні лави юристів, лікарів або економістом, а мене цікавило щось особливе. Побачивши те, що мої пошуки не дають результату, я тільки більше й більше заходила в глухий кут, мій дідусь, будучи землевпорядником, запропонували мені цю професію. Спочатку я не розуміла, що це за фах і чим вони займаються, проте дідусь все показав і розказав. Мене це зацікавило, хоча я до кінця не розуміла ким я стану після здобуття освіти, але зрозуміла що навряд вона мені набридне, й що я у майбутньому зможу стати головою Держгеокадастру наприклад, а потім можливо й вище піти.
Я дуже хотіла навчатися у Києві, це була мрія з дитинства, тому університет для здобуття своєї спеціальності я вибирала саме там. У мене стояв складний вибір навчального закладу, я вагалась між КНУБіА та НУБіП України. Вибір впав до останнього. З того часу, я жодного разу не шкодувала що обрала факультет землевпорядкування НУБіП України. Він дає не тільки потрібні знання для сучасних студентів, а й сприяє всебічному розвитку студентів, організовує різні пісенні заходи, спортивні змагання, літературні вечори, зустрічі з відомими землевпорядниками і багато чого іншого. Найбільшою родзинкою всього цього являється творчий конкурс «Голосіївська весна», на якій факультети змагаються між собою за різні титули в різних номінаціях.
Не можна також забувати і про конкурс «Міс і містер факультету землевпорядкування», захід під назвою «Республіка», який проходить на базі Боярській ЛДС в с. Дзвінковому. Найприємніші спогади викликає практика після першого і другого курсу в Дзвінковому, побувавши там місяць, ми з одногрупниками здружилися ще більше, ми ходили на пікніки по вечорам, купалися в річці, співали пісні під гітару, також ми дізналися багато чого нового, і навіть здійснили пару подвигів. Також, Нас вчать монтувати цікаві відео на навчальній практиці із «Фотограмметрії та дистанційного зондування».
На мою думку, такої атмосфери як на факультеті землевпорядкування  та кафедрі управління земельними ресурсами немає ніде, у нас дружна родина та своя творчо-навчальна атмосфера.
Закінчивши 4 курс, ставши бакалавром, я дуже хотіла піти на роботу і реалізувати свої знання за фахом, і саме кафедра управління земельними ресурсами сприяла мені в отриманні першої роботи в Інституті землекористування НААН України, де директором є професор кафедри земельного кадастру, д.е.н. Дорош Й.М. Кафедра допомагає студенту відчути всю пікантність спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» такою, яка вона є. Завдяки провідним викладачам-спеціалістам студенти мають змогу проходити практику у Інституті землекористування НААНУ України, здобуваючи при цьому нові і нові знання, відкриваючи для себе незнані раніше фахові горизонти. Також за сприянням кафедри управління земельними ресурсами випускники-бакалаври мають змогу отримати кваліфіковане працевлаштування, тобто роботу за своєю обраною спеціальністю.
         На сам кінець, я хочу сказати майбутнім вступникам, чому навчатись на землевпорядника це добре? Насамперед тому, що це не тільки теорія чи практика, сучасні прилади чи класичні методи дослідження, а тому, що це отримання мультиспеціальності: ГІС спеціаліст, землевпорядник, геодезист, оцінювач, девелопер, державний службовець тощо.
Отже, дорогі абітурієнти і випускники-бакалаври, ласкаво просимо до факультету землевпорядкування, кафедри управління земельними ресурсами, які допоможуть Вам отримати безцінний багаж знань, їх реалізацію та сприяти отриманню першого робочого місця за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій».
P.S. Знову я студентка факультету землевпорядкування НУБіП України.
 
 

 

Студентка магістратури  Настя Висідалко,
Ст. викл. Григорій Колісник
 
 
           
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook