Відкрито меморіальну дошку «українському Веберу» – Миколі Тюленєву

31 серпня 2019 року
     В університеті з’явився ще один пам’ятний об’єкт: на фронтоні 4-го навчального корпусу відкрито меморіальну дошку пам’яті видатного вченого – основоположника сільськогосподарської дослідної справи Миколи Олександровича Тюленєва.

     Випускник нашого вишу, вірніше, тоді ще сільськогосподарського відділення Київського політехнічного інституту, він став видатним теоретиком, методологом та практиком агромеліорації в Україні, засновником української школи агромеліораторів, член-кореспондентом АН УРСР, викладав у Київському сільськогосподарському інституті. У фаховому середовищі Миколу Тюленєва порівнювали із класиком культури боліт у лісовому вимірі Альбертом Вебером.

     Відкриваючи пам’ятний знак, декан агробіологічного факультету Оксана Тонха і завідувач кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології Григорій Демидась підкреслили: життя і науковий доробок Миколи Тюленєва – це яскравий приклад для нинішнього студентського поповнення, яке сьогодні отримало свої студентські квитки і склало присягу.

Валентин Обрамбальський
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook