Розширене засідання вченої ради агробіологічного факультету: підсумки діяльності факультету за 2018/19 н.р. та завдання колективу на 2019/20 н.р.

29 серпня 2019 року
     29 серпня відбулося розширене засідання вченої ради агробіологічного факультету за участю проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші, членів вченої ради факультету та науково-педагогічних працівників.

     Порядок денний засідання розпочався із доповіді декана факультету Оксани Тонхи про підсумки діяльності науково-педагогічного колективу за 2018-2019 н.р. та завдання на новий навчальний рік. У своєму виступі декан окреслила головні досягнення колективу факультету у навчальній, науковій та інноваційній діяльності. Детально проаналізувала структурну організацію факультету, кадровий склад науково-педагогічних працівників. За словами доповідача агробіологічний факультет НУБіП України є одним із провідних факультетів університету і серед агрономічних факультетів аграрних вузів України.

     Важливим результатом роботи колективу факультету є зміцнення матеріально-технічної бази, а саме: ремонт і оснащення лекційних і лабораторних аудиторій у 4, 7 та 2 корпусах; 13 кімнат у гуртожитку №11 – для першокурсників; відкриття літнього класу в НДП «Плодоовочевий сад». Потрібно відмітити і позитивний досвід проведення практичних занять разом з агрофірмами. Проведена робота дає можливість покращити якість освітніх послуг, а також створює позитивний імідж агробіологічного факультету і НУБіП України.

     Декан відмітила ефективність різних форм профорієнтаційної роботи НПП і студентів як результат успішної вступної кампанії. Потрібно зазначити, що у 2019 році на ОС «Бакалавр» за спеціальністю «201 Агрономія» та спеціальністю «203 Садівництво та виноградарство» – повністю закрито бюджетні місця. Це означає,що наступного року можна розраховувати на збільшення бюджетних місць на 5%.
     Завдяки високому рівню викладацького складу студенти факультету займають командні та особисті призові місця на Всеукраїнських олімпіадах, а також на конкурсах наукових робіт. На факультеті вже другий рік поспіль проводиться ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Хімія» і студенти нашого факультету стають переможцями. Щорічно студенти факультету беруть участь у конкурсі фонду Бориса Колеснікова і стають лауреатами.

     На факультеті виконуються державні та госпдоговірні та ініціативні тематики. За обсягами фінансування агробіологічний факультет в університеті є лідером завдяки кафедрам землеробства та гербології, генетики. селекції і насінництва та кормовиробництва, меліорації і метеорології. За минулий рік зросла кількість публікацій у в Scopus та WoS.

     Щодо спортивно-масових заходів, то в цьому напрямку в університеті немає рівних. Вже третій рік поспіль студенти агробіологічного факультету стають кращою спортивною групою, а минулого року ще й інтелектуальною. Колектив факультету зайняв І місце у конкурсі «Голосіївська весна – 2019».

     Крім зазначеного, серед цілей на новий навчальний рік, що їх назвала декан – ефективна профорієнтаційна робота для якісного набору студентів, підвищення індексів цитування, підвищення публікаційної активності у Scopus, якісна освіта, участь у грантових програмах, поглиблення міжнародної співпраці.

     Активну участь в обговоренні звіту декана взяли директор НДІ рослинництва і ґрунтознавства Ганна Ковалишина, завідувачі кафедр Семен Танчик, Анатолій Бикін та інші, які позитивно оцінили роботу факультету, окреслили основні завдання та проблеми колективу.

     Позитивну оцінку роботи колективу дав проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, який від імені ректора Станіслава Ніколаєнка привітав з усіма святами, початком нового навчального року й підсумував, що є всі підстави для хорошого початку навчального процесу і це дійсно велика робота.

Вчена рада агробіологічного факультету схвалила проект рішення і проект плану роботи на 2019-2020 навчальний рік.

 

Віра Кутовенко,
доцент кафедри овочівництва і закритого грунту

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook