Тетяна Адамус: “Київ — це скарб, справжня скриня з неймовірними історіями й загадковими місцями”

7 серпня 2019 року

Тисячі випускників шкіл, юних абітурієнтів побували у столиці. За статистикою, разом із батьками за літо 2019 р. відвідали столицю понад 50 тисяч осіб. Ми звернулися до гостей НУБІП з питанням, як Ви проводите дозвілля?
 
- Олена (Вінниця)
- Я вперше у Києві, приїхала з мамою сестрою і тіткою, ми побували у музеї НУБІЯП, і нині я вступила на контракт. Дуже щаслива, це гарне місто, під час навчання планую побачити центр столиці, а зараз хочу на море.

- Юрій (Яготин)
- Я не вперше у Києві, але це були групові поїздки зі шкільними учителями, ми втомлювалися, тому я нічого не пам'ятаю із екскурсій. Нині вступив до НУБІП — це моя перемога й мій успіх. Мене поважають мої однокласники батьки. Я матиму подвійний диплом і стипендію. НУБІП — мій щасливий білет.

- Анна (Херсон)

— Коли я приїхала до Києва то зрозуміла. Що жити буду тут, або ніде... Батьки підтримали й нині я студентка. Планую ходити на концерти, розвідати центр столиці й залишитися тут назавжди.

Опитавши гостей столиці, ми пропонуємо бюджетні варіанти для дозвілля: 1) велосипедна прогулянка (знайомство з містом, почніть із парків НУБІП та ВДНГ); 2) слідкуйте за анонсами “Дні відкритих дверей у музеях Києва” - це шанс побачити музеї безкоштовно; 3) вступайте на журналістику й отримуйте посвідчення журналіста, щоб відвідувати найцікавіші . Найголовніші події та заходи України.

За коментарем “Як провести час гостям столиці, абітурієнтам?” ми звернулися до відомого історика-дослідниці, красуню-гіда Тетяни Адамус. Пані Татяна — вишукана молода жінка, романтична й професійна, закохана в історію, знає найпотаємніші закутки Києва й області.


Татяна каже: “Так, я проводжу екскурсії Києвом. Незвичайні екскурсії. То ж я запрошую вас на прогулянку. Щоб зрозуміти Київ його треба побачити з різних сторін – красиві краєвиди і тихі вулички, гамірні площі і містичні старі кладовища - почути його неймовірні історії, легенди і жарти. Все це ви знайдете на моїх екскурсіях. Друзі, можете з батьками чи друзямиприйти на групові заходи, які ми проводимо. Чи вирушити на індивідуальну прогулянку. Залежно від ваших побажань та очікувань, пропоную одну з моїх екскурсій або створюю для гостей зовсім новий, індивідуальний маршрут та підбераю найцікавіші історії! Часто проводжу корпоративні прогулянки та екскурсії для школярів і студентів, молодь, як і я, любить динаміку і додаткові відомості до знаної із підручників історії України. За три роки провела кілька сотень прогулянок, виїздних турів, лекцій для кількох тисяч відвідувачів. Найбільша моя гордість – це клієнти, які знову і знову приходять до мене на різні заходи. Студенти - це цікаві гості, вони багато питають і дискутують. Я створюю цікаві надихаючі мандрівки на Місця Сили по всій Україні. Наприклад, не лише Київ, а й Трахтемирів - одне з таких чудових місць. Свого часу була дуже вражена його неймовірними краєвидами, затишком і тишею. Якщо любите такі місця, захоплюєтеся історією, цікавитеся магічними/езотеричними практиками - то ця поїздка буде для вас дійсно чудесним відпочинком!, - розповідає Тетяна Адамус, - а чи багато ви знаєте про релігію та магію давніх слов’ян? Про дохристиянські вірування русів достовірних відомостей досить мало, зате багато сучасних міфів, домислів та спекуляцій. Щоб розібратися де правда, а де вигадка, запрошую на екскурсію по Києву, схованому від очей людей непосвячених, – по Києву язичницькому.



Зі мною серед надсучасних київських будівель ви побачите справжнього слов’янського ідола, таємні стмволи і знаки, древні капища і капища сучасні. Дізнаєтеся про великих богів і маленьких, силу та слабкість волхвів, роль князів у язичництві, та про справжню руську магію, любов князів”.

Усі екскурсії пані Татяна проводить вишуканою українською мовою, наприклад прогулянка під назвою “ФІШКИ ЛИСОЇ ГОРИ” викликає подив і захоплення. Татяна згадує: “Частенько, буває, мені дзвонять і кажуть: "Хочемо записатися до вас на екскурсію по Лисій горі. Але скажіть, там не дуже страшно? Бо ми ТАКЕ чули!" Еге ж, страшилки про Лису гору ходять всякі. Там і реальні історії були такі, що кров холоне в жилах, але ще більше - вигадок і міфів. Та чим вона особливо неймовірна - це всілякими незвичайними містичними об'єктами. Відео : https://youtu.be/YWfBYetWrrI



Дорогі кияни та гості столиці, Київ - це місто неймовірне, має наймовірну багатовікову загадкову історію і фантастичне сьогодення — не гайте часу — йдіть гуляйте й нехай дощ, чи інша перешкода Вам не завадить провести час цікаво. Любіть свою Україну й будьте щасливими.

Матеріал підготували: Р. Вовк, Д.Колесник, А. Зубченко.
Фото з відкритих джерел https://www.facebook.com/tania.adamus

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook