Представники УЛЯБП АПК беруть участь у Програмі зменшення біологічної загрози в Україні

5 серпня 2019 року

    Співробітники УЛЯБП АПК - заступник директора Володимир Нагорний, провідні виконавці науково-дослідних робіт кандидати ветеринарних наук Світлана Мідик та Олександра Кеппл взяли участь у семінарі «Експлуатація та технічне обслуговування об’єктів», організованому компанією Black and Veatch у межах концепції "Єдине здоров'я" («One health workshop #11 - facilities operations and maintenance»).

    Для участі в роботі семінару були запрошені керівники державних діагностичних лабораторій та відділів з технічного обслуговування лабораторій різного відомчого підпорядкування, а також виконавці наукових досліджень.

    Представники Центру з контролю та профілактики захворювань в США Крег Фрі та доктор Роберт Хекерт виступили з інформацією щодо забезпечення діяльності акредитованих лабораторій мікробіологічного напрямку. Коло питань охоплювало оцінку ризиків, біобезпеку та біозахист, експлуатацію та технічне обслуговування лабораторій, програмне забезпечення аналітичного процесу.

    Зокрема розглянуто розуміння та основи оцінки ризиків, основи біобезпеки та біозахисту (лабораторні операції з контролю за інфекцією/біобезпекою), огляд технічного обслуговування об’єктів, типи програм технічного обслуговування: оперативне, профілактичне, попереджувальне, вимоги до персоналу з технічного обслуговування, керівництво з технічного обслуговування об’єктів: планування, навчання, СОП, комунікація та виконання тощо.

    Другий день семінару був присвячений набуттю практичного досвіду в робочих групах стосовно оцінки ризику в певних ситуаціях та проведенню тестування набутих знань. Обговорили процедуру оцінки ризиків та вибір видів відповідних заходів щодо їх зниження на прикладах конкретно взятої лабораторії. Було детально розглянуто типи та елементи програм з технічного обслуговування, проблеми виявлення та усунення несправностей.

    Після чого було проведено обмін досвідом по забезпеченню аналітичної діяльності та технічного обслуговування на своїх об'єктах. Володимир Нагорний розповів про такий досвід в УЛЯБП АПК, його інформація зацікавила лекторів і була корисною для усіх присутніх.

    Отриманий досвід та набуті знання будуть використані для проведення безпечного технічного обслуговування на об'єктах лабораторії.

Валерій Ушкалов,
директор УЛЯБП АПК

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook