НУБіП – один з небагатьох в Україні, який збільшив державне замовлення!

26 липня 2019 року

26 липня 2019 року. Цього дня з трепетом чекали тисячі абітурієнтів та їхніх батьків. Чекали його і колективи кафедр, факультетів, ННІ, ректорат. Хто з впевненістю, а хто з пересторогою.

 
І ось надвечір рейтингові списки вступників, які рекомендовані до вступу на денну форму за державні кошти, оприлюднені. Перше, що кидається у вічі: Національний університет біоресурсів і природокористування України став одним з небагатьох вишів, який збільшив обсяги державного замовлення! За результатом конкурсу ми маємо 1019 місць, проти 988 минулого року, повідомила відповідальний секретар приймальної комісії Лідія Гончарук на засіданні приймальної комісії.
 

Максимальні показники держзамовлення отримали спеціальності: професійна освіта, галузеве машинобудування, деревообробні та меблеві технології, геодезія та землеустрій, агрономія, садівництво і виноградарство, агроінженерія, ветеринарна медицина, транспортні технології. Майже повністю отримали максимальну кількість державних місць екологія, комп’ютерні науки, електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, біотехнологія та біоінженерія, будівництво та цивільна інженерія, захист і карантин рослин, технологія виробництва та переробки продукції тваринництва, соціальна робота. Це свідчення ефективності проведеної профорієнтаційної роботи.

 
Разом з тим негативну тенденцію зменшення державного замовлення мають економічні спеціальності та правознавство. Цього року до них доєдналися  садово-паркове господарство, автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології, невпевнено виглядає напрям харчові технології (хоча відкриті дві нові спеціальності і набір на них здійснюється вперше). За діючою системою адресного розміщення державних місць це відбувається тому, що на ці спеціальності малий попит, низький пріоритет вибору абітурієнтами, низький конкурсний бал вступників. І це є закономірністю, адже це – прямий результат проведеної профорієнтаційної роботи. Здавалося б, найкраща навчальна база і неймовірна база практик лісівників, завжди популярні спеціальності харчового напрямку, надсучасні технології в робототехніці  і унікальні дослідження на закритому грунті, які проводить кафедра автоматизації, мали б забезпечити відповідний результат. Але, як казав класик, під лежачий камінь вода не тече. Очевидно, що вже зараз потрібно провести глибокий аналіз, зробити висновки та розпочинати більш ефективну профорієнтаційну кампанію. 
 

А усіх щасливчиків, хто отримав унікальний шанс здобути вищу освіту в одному з найкращих агробіологічних університетів Східної Європи, ми щиросердечно вітаємо та чекаємо вас серед вже студентів НУБіП. І нагадуємо, оригінали документів потрібно надати до приймальної комісії за адресою м.Київ, вул. Генерала Родімцева 19 (навчальний корпус №1, години роботи з 9 ранку до 18 вечора) до 31 липня включно. 
 
 
Денис Рудень
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook