Вступна кампанія 2019: стартували фахові випробування для випускників коледжів і технікумів

23 липня 2019 року

    Сьогодні стартували фахові випробування для випускників коледжів і технікумів. Іспити триватимуть до 30 липня: три дні - в базовому закладі, а далі – на базі міжкафедральних лабораторій у відокремлених підрозділах.

    Першими його складають більше 600 бажаючих продовжити навчання у НУБіП. Серед них - і володар диплому з відзнакою агротехнічного коледжу Уманського НУС Олександр Короташ, який хоче здобути вищу освіту за спеціальністю «Інженерія програмного забезпечення» у НУБіП. І має на те всі підстави, адже вже на сьогодні у його активі дві перемоги на обласних олімпіадах з програмування. Та й група підтримки чудова: з хлопцем до Києва приїхали мама Оксана і дівчина Аріна, яка теж навчається у цьому ж коледжі, але на курс молодша. І, цілком можливо, наступного літа вже вона писатиме іспит, а Олександр чекатиме на неї під аудиторією.

    Ще одна володарка диплома з відзнакою Ірина Скуратівська закінчила Маслівський аграрний коледж і подала документи до нашого університету, бажаючи продовжити навчання у столичному виші, який, до того ж, входить у трійку кращих. Є й ще одна причина, чому саме Київ: дівчина гарно співає, танцює і малює та навчається заочно у Київському національному університеті культури і мистецтв, а стаціонарно хоче продовжити навчання за спеціальністю «Технологія переробки продукції тваринництва». Та й хто знає, як далі складеться, адже колективи кафедри культурології НУБіП дають можливість і творчої реалізації.

    Всі, хто сьогодні пише іспит, звісно, хвилюються. Хтось – більш впевнений у власних силах, хтось – менш. Об’єднує їх те, що всі хотіли б стати студентами НУБіП. Особливо ті вступники, які вже мають уявлення про те, яка тут якість навчання і ставлення до студента, адже мають дипломи відокремлених підрозділів нашого університету. Так, Мар’яна Музика, яка прагне навчатися за спеціальністю «Облік і аудит», закінчила Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого і впевнена у виборі університету настільки, що подала документи тільки до НУБіП. Підтримати дівчину приїхала мама Марія, разом з якою вони подавали і документи.

    А от мама ще одного випускника цього ж коледжу Ігоря Лисака Леся в університеті вперше: ледь впросила взяти її з собою. Хлопець обрав для себе «Інженерію програмного забезпечення» і твердо вирішив здобути вищу освіту саме тут, в НУБіП. Бажаємо їм усім успішного вступу.

Ірина Білоус

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook